Σε λειτουργία το επίσημο site της ελληνικής κυβέρνησης

Σε λειτουργία το επίσημο site της ελληνικής κυβέρνησης

Τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος είναι ήδη δημόσια προσβάσιμος στη διεύθυνση:

http://government.gov.gr,

όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στον ιστότοπο υπάρχουν η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ομιλίες, δηλώσεις, συνεντεύξεις υπουργών, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου και ενημερώσεις υπουργείων για διάφορα ζητήματα.

  • Οι πολίτες μπορούν να κάνουν πλοήγηση σε 7 Κατηγορίες:

• Μέσα από την ενότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τη ροή των ενημερώσεων ανά πεδίο πολιτικής και θεματική κατηγορία.

• Στην ενότητα ΕΡΓΟ, αποτυπώνονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ανά χαρτοφυλάκιο (υλοποιήσεις, ψηφισμένοι νόμοι, υπογραφές συμφωνιών, παραδόσεις έργων, υπουργικές αποφάσεις, ρυθμίσεις σε ισχύ κλπ.).

• Στην ενότητα ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, αναρτάται υλικό τεκμηρίωσης και συγκεντρωτικά στοιχεία ανά χαρτοφυλάκιο (στοιχεία, εγκύκλιοι, ενημερωτικά σημειώματα, στατιστικές, ερμηνευτικά κείμενα κλπ.).

• Στην ενότητα «INFOGOV», δημοσιεύονται ανακοινώσεις, προκηρύξεις, προσκλήσεις, διοικητικές πράξεις και χρήσιμες πληροφορίες για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν σε ομάδες πολιτών με ειδικά ενδιαφέροντα όπως ακριβώς δημοσιεύονται και στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «infogov». Για την ενότητα αυτή υπεύθυνο είναι το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

• Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αντλούν ενημέρωση για τη δραστηριότητα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, τη δραστηριότητα και το έργο των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, τις ενημερώσεις του ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ καθώς και το κύριο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των ερχόμενων ημερών.

• Τέλος, η ανατροφοδότηση από τους πολίτες γίνεται μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της «καθημερινότητας». Κάτω από κάθε ενημέρωση, αντί σχολίων, βρίσκεται σύνδεσμος για την εν λόγω φόρμα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση στο kathimerinotita.gov.gr που χειρίζεται το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη.

  • Και σε 9 θεματικές ενότητες:

Ανάπτυξη και Οικονομία, Εργασία Ασφάλιση Αλληλεγγύη, Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Μπορούν επίσης, να πληροφορηθούν για τα προγράμματα του πρωθυπουργού και υπουργών, τα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης να συνδεθούν με χρήσιμους ιστοτόπους και να δουν τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης 2015-2016.

  • Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα μετάφρασης σε 8 ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Γαλλικά

Γερμανικά

Ισπανικά

Ιταλικά

Κινεζικά – απλοποιημένα

Ρωσικά &

Τουρκικά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter