Σε λευκή απεργία ο κρατούμενος Α. Κυριαζής – Καταγγελία για τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σε λευκή απεργία ο κρατούμενος Α. Κυριαζής – Καταγγελία για τα μέτρα για τον κορονοϊό

Σε λευκή απεργία περνάει από σήμερα ο κρατούμενος στις Φυλακές Πάτρας Αθανάσιος Κυριαζής που βρίσκεται ήδη στη 15η ημέρα απεργίας πείνας για τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα. 

Σε νέα επιστολή του προς την Γ.Γ. Αντεγκληματική Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο Α. Κυριαζής αναφέρει πως ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της φυλακής ότι ένα τμήμα της πτέρυγας Α, θα μετατραπεί σε χώρο καραντίνας σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού. 

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας, θα αποβεί «μοιραίο και εκγληματικό,καθώς υπάρχουν προτάσεις επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος και όχι επιλογές αυτοκαταστροφής«», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αφού αυτό το κομμάτι της πτέρυγας επικοινωνεί άμεσα με τα υπόλοιπα κελιά. 

Παρά τις αντιδράσεις σήμερα το πρωί ο Αρχιφύλακες ενημέρωσε τους κρατουμένους πως πρόκειται για οριστική και αμετάκλητη απόφαση τόσο του ίδιου όσο και του συμβουλίου των φυλακών. «Προσωπικά τον ενημέρωσα ότι η κίνηση αυτή θα προκαλέσει χάος και σίγουρα επιπτώσεις μετάδοσης του Covid-19 στους κρατούμενους», λέει χαρακτηριστικά στη χειρόγραφη επιστολή του ο Α. Κυριαζής και σημειώνει πως όταν ζήτησε να δει το επίσημο έγγραφο της απόφασης ο Αρχιφύλακας του αντέτεινε πως πρόκειται για «συζητήσεις».

«Επομένως εμείς οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Πατρών δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε την υγεία μας απέναντι σε ένα θανατηφόρο ιό και καθιστούμε υπεύθυνους αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις σε βάρος μας για πιθανά κρούσματα κορονοϊού. 

Επειδή η παραπάνω κίνηση αντιβαίνει το πολίτευμα της Δημοκρατίας καθώς πρόκειται για πρακτικές και μεθοδεύσεις δικτατορίας καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε εμείς οι κρατούμενοι ανάλογα φαινόμενα που επηρεάζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης 

Να μας ζήσει η Δικτατορία!

Ο κρατούμενος Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών

Πάτρα 25/06/2020»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter