Σε «λευκό» κλοιό όλη η χώρα – Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα (photos)

Σε «λευκό» κλοιό όλη η χώρα – Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα (photos)

Μικρή άνοδο θα σημειώσει σήμερα Τετάρτη – σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία, κυρίως στα νότια της χώρας, θα συνεχιστούν ωστόσο οι οι χιονοπτώσεις, πυκνές μάλιστα κατά τόπους, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετό, ισχυρό τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, περιμένουμε κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 0 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με την κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες, αν και η κυκλοφορία στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι αισθητά περιορισμένη, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι στους -4 βαθμούς Κελσίου. Κανονικά λειτουργεί μέχρι αυτή την ώρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σε 208 ανέρχονται τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν – με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης – από τις 5 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, 44 εκ των οποίων με αντιολισθητικές αλυσίδες. Δεν διεξάγονται και σήμερα δρομολόγια σε 13 γραμμές που εξυπηρετούν 20 περιοχές του νομού. Μεταξύ άλλων, δεν γίνονται τα δρομολόγια σε: Άνω Πόλη, Συκιές, Ευαγγελίστρια, Πολίχνη, Μετέωρα, Πεύκα, Φίλυρο, Καλλιθέα, Ν.Μηχανιώνα, Αγία Τριάδα, Ν.751 Πανόραμα, Τοπικό Πανοράματος, Λιβάδι- Περιστερά, Αγ.Αντώνιο – Μονοπήγαδο, Αρδαμέρι, Νικόπολη, Ξηροχώρι, Μεσήμβρια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ακινητοποιήθηκαν 25 αστικά, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στη Σχολή Δικαστών στην Καλαμαριά ακινητοποιήθηκαν τέσσερα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -06 (μείον 6) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις – κατά τόπους και κατά διαστήματα – πυκνές, σημειώνονται σ’ όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά. Οι κτηνοτρόφοι ανέβηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους, προκειμένου να φροντίσουν τα ζωντανά τους και εγκλωβίστηκαν, λόγω της χιονόπτωσης. Στην περιοχή σπεύδει επικαθήμενο όχημα της Πυροσβεστικής με ερπυστριοφόρα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά, κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε τη νύχτα, την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα, στο βόρειο τμήμα της, να κλείσουν επαρχιακοί δρόμοι, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν ορεινά χωριά στο όρος Παντοκράτορα. Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση οχημάτων στην εθνική οδό Σιδαρίου – Κέρκυρας, ενώ ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βυτιοφόρο, παραμένουν εγκλωβισμένα σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Τρουμπέτα.

Κλειστό είναι το τμήμα του δρόμου από την Εθνική Οδό Κέρκυρας – Παλαικαστρίτσας, στο ύψος της Γέφυρας Ιατρών, με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα του νησιού, μέσω Τρουμπέτας, καθώς και αντίστροφα, από την Εθνική Οδό Σιδαρίου – Κέρκυρας, στο ύψος της Γέφυρας Ρεγκίνη με κατεύθυνση προς Τρουμπέτα -,Σκριπερό -,Γέφυρα Ιατρών, με την Τροχαία να πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα, διακομιδές ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας χρειάστηκε να κάνει ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, καθώς ήταν αδύνατο το ασθενοφόρο να πλησιάσει τα αποκλεισμένα ορεινά χωριά. Τα σχολεία στη βόρεια και μέση Κέρκυρα, παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα την Ήπειρο, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες. Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και της ‘Αρτας το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους, όμως λόγω της χιονοθύελλας, τα οδόστρωμα μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι.

Η Πολιτική Προστασία από χθες έχει ρίξει αλάτι σε πολλούς δρόμους, ειδικά έξω από τα νοσοκομεία. Στην πόλη των Ιωαννίνων ανάλογη χιονόπτωση έχει να σημειωθεί από το 1987. Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού.

Με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Ειδικότερα:

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το 120ο χιλιόμετρo.

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ε.Ο. Καλπακίου – Κακαβιάς

Σε όλο το επαρχιακό εθνικό δίκτυο και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

– Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων από το Πέτα έως το Σκαρπάρη

– Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

– Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

– Επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Στην Πρέβεζα, την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων -Αντιρρίου, από το παλιό στρατόπεδο Φιλιππιάδας, μέχρι τη σήραγγα Κλεισούρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση.

Η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε αργά το βράδυ, έντυσε στα λευκά δεκάδες χωριά στο Λούρο και στον Ζάλογγο, αλλά και στον δήμο Ζηρού. Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο, από Στεφάνη μέχρι Θεσπρωτικό. Στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία Καναλακίου, ενώ σε Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων για να ανοίξουν οι περισσότεροι δρόμοι μέσα στους οικισμούς. Με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία, καθώς και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Σαμψούντα.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει, από τη νύχτα, τη Μαγνησία, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Η θερμοκρασία βρίσκεται καθηλωμένη στους -4 βαθμούς, έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης και υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο, ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές. 

Επίσης, έχουν διακοπεί οι αστικές συγκοινωνίες, όχι μόνο προς τα προάστια, αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση προς τις Α’ και Β’ ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα, όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας. Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, καθώς η συνεχιζόμενη, έντονη χιονόπτωση, έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα. Η κίνηση μέσα στην πόλη είναι σχεδόν μηδενική, αφού ακινητοποιήθηκαν αστικά λεωφορεία σε κεντρικούς δρόμους  και δόθηκε εντολή να σταματήσει να εκτελείται η αστική συγκοινωνία.

Τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, οι οποίες είναι απαραίτητες ακόμη και στο κέντρο. Οι περιφερειακοί δρόμοι είναι σχεδόν αδιάβατοι, ενώ τα μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να ανοίξουν κάποια τμήματα και κάποιες προσβάσεις σε κρίσιμα σημεία, όπως στους δρόμους που οδηγούν στο νοσοκομείο, με το χιόνι να φτάνει τους 20 πόντους περιφερειακά.

Στη δυτική Φθιώτιδα, το χιόνι έχει φτάσει τους 20 πόντους στην περιοχή της Μακρακώμης και τους 30 πόντους στην περιοχή του Τυμφρηστού και χιονίζει ασταμάτητα. Στην πόλη του Καρπενησίου, το χιόνι έφτασε τα 25 εκατοστά και χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση. Στα παραλιακά Καμμένα Βούρλα και Άγιο Κωνσταντίνο, το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά και η κυκλοφορία εξελίσσεται με δυσκολία.

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ. επιτρέπεται η πρόσβαση προς την πλευρά του Καρπενησίου, όπως, επίσης, η ίδια κατάσταση επικρατεί και προς την πλευρά του Δομοκού, όπου η χιονόπτωση είναι έντονη.

Στο εθνικό δίκτυο μετά την ακινητοποίηση των φορτηγών, με την εντολή που δόθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, κυκλοφορούν μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και εκχιονιστικά, τα οποία δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο. Σε διάφορα σημεία, από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι τις Ράχες, το εθνικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα και χρειάζεται την προσοχή των οδηγών μέχρι να παρέμβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στους -7 έχει κατρακυλήσει ο υδράργυρος, στη Λάρισα, ενώ συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα. Το χιόνι έχει καλύψει πλήρως, ακόμα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεπερνώντας σε ορισμένα σημεία τα 20 εκατοστά. Η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από εκείνα που πραγματοποιούν δρομολόγια Λάρισα – Αθήνα και Κοζάνη.

O δήμος της Λάρισας καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τις αρμόδιες Αρχές και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Αρκετοί οδηγοί χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες και μέσα στη πόλη, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας, Αγιάς και Φαρσάλων πραγματοποιείται απαραίτητα με την χρήση αλυσίδων.

Στον πάγο για τέταρτη μέρα Σκόπελος – Αλόννησος

Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι σε Αλόννησο και Σκόπελο, αφού συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη υποσταθμός της ΔΕΗ στην περιοχή της Γλώσσας, κατά τη διάρκεια σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή.

Το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει τα 2,5 μέτρα σε πολλές περιοχές, που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, παρά τις προσπάθειες των εκχιονιστικών να φθάσουν ως εκεί. Αποκλεισμένες είναι οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Αργά χθες το βράδυ, κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό “Πρωτεύς” με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών από τον Βόλο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου Αλοννήσου. Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις, για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων, που εκτός από το πολύ χιόνι, έχουν κλείσει και από μεγάλα δέντρα που έχουν πέσει από την κακοκαιρία.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος, που παραμένουν χωρίς ηλεκρικό ρεύμα, δεν έχουν και νερό, αφού δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης. Από την πρωτοφανούς έντασης χθεσινή χιονοθύελλα επλήγη και η Σκόπελος, οι δρόμοι της οποίας έχουν κλείσει και πάλι από το χιόνι και είναι αδύνατη η οδική επικοινωνία μεταξύ Χώρας και Γλώσσας.

Στην Χώρα Σκοπέλου το χιόνι μέσα στα στενά σοκάκια έχει σκεπάσει τα πάντα και σε πολλά μέρη ξεπερνά και το ένα μέτρο. Χθες αργά την νύχτα και έπειτα από τεράστιες προσπάθειες, διάρκειας 6 ωρών, των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίστηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι περίπου 25 ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής, αλλά ο δρόμος για τη Χώρα ήταν κλειστός.

«Λευκά» προβλήματα και σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, θέτοντας σε επιφυλακή τις δημοτικές Αρχές και τις περιφερειακές ενότητες των νομών. Με απόφαση της δημοτικής Αρχής στην Καρδίτσα, όλα τα σχολεία είναι και σήμερα κλειστά. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ωστόσο, λειτουργούν κανονικά.

Στα Τρίκαλα, με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ανοιχτοί είναι, αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου. Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και των νέων δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν. Οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτοί, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό δίκτυο.

Κυκλάδες, Κρήτη

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτη. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα, κατά τόπους, θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5, γρήγορα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 12-01-2017

Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους, στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter