Σε νέα απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε νέα απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Για άλλη μια φορά ο εισαγγελέας της φυλακής όπου εκτίει την ποινή του άσκησε βέτο στην χορήγηση της τακτικής άδειας που δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πάρει στο παρελθόν έξι άδειες και έχει τηρήσει απαρέγκλιτα όλους τους όρους που του έχουν επιβληθεί .

Ο εισαγγελέας όμως των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στον κρατούμενο ότι έχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να λάβει άδεια εξόδου επικαλέστηκε λόγους …ουσίας για να δικαιολογήσει την άρνηση του.

Θετικοί στην χορήγηση της άδειας ήταν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός.

Το θέμα πλέον οδηγείται για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η εξέλιξη όμως αυτή οδήγησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα να ανακοινώσει στο Συμβούλιο πως ξεκινά απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε ως λόγους ουσίας τη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του.

Απ΄ την πλευρά του ο Δημήτρης Κουφοντίνας διευκρίνισε πως η επίμαχη φράση αφορούσε στην απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Αντιγύρισε μάλιστα στον εισαγγελέα ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας», φέρεται να του είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter