Σε νέα απεργία πείνας ο κρατούμενος Θανάσης Κυριαζής, δύο μέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης

Σε απεργία πείνας κατέρχεται ο κρατούμενος των φυλακών Πάτρας, Θανάσης Κυριαζής, λίγες μέρες μετά τη διακοπή της προηγούμενης λευκής απεργίας του, η οποία κράτησε περισσότερες από 40 ημέρες.

«Από σήμερα κατέρχομαι σε λευκή απεργία απέναντι στο εγκληματικό πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής αφού με τιμώρησαν αδίκως με 15 μέρες σε ειδικό χώρο απομόνωσης και πειθαρχική μεταγωγή αδίκως και αδικαιολόγητα, με αβάσιμες κατηγορίες της υπηρεσίας την οποία έχω καταγγείλει με μηνύσεις, αναφορές, επιστολές γνωστοποιώντας στις αρχές για εγκλήματα, απειλές και εκβιασμούς σε βάρος μου εν καιρώ ειρήνης από διοικητικά πρόσωπα», τονίζει ο ίδιος σε δήλωσή του στο Κουτί της Πανδώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ ανέμενε να περάσει σήμερα από το συμβούλιο φυλακής για χορήγηση τακτικής άδειας, ο αρχιφύλακας των φυλακών κατέθεσε τρεις αναφορές για ασήμαντα, όπως υποστηρίζει, συμβάντα που έγιναν στις 5 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μη του χορηγηθεί άδεια, ενώ άλλες δύο αναφορές κατέθεσε ένας υπαρχιφύλακας.

Μάλιστα, όπως εξηγεί στο Κουτί της Πανδώρας, ο κ. Κυριαζής ανησυχεί πλέον πως ο σκοπός της εξέλιξης αυτής είναι να «τιμωρηθεί» για τον αγώνα που έδωσε κατά την προηγούμενη απεργία πείνας του που τελείωσε πριν από δύο μόλις ημέρες. Όπως εξηγεί κινδυνεύει μάλιστα να στερηθεί τις άδειες για δύο χρόνια, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο «πειθαρχικής μεταγωγής» στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερες από 40 ημέρες ο Θανάσης Κυριαζής βρισκόταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.