Σε όλη τη χώρα 76 νέες πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Σε όλη τη χώρα 76 νέες πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Από τις 7μμ χθες Σάββατο ώς την ίδια ώρα της Κυριακής, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής,  εκδηλώθηκαν 76 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 705 πυροσβέστες, 221 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού, 17 υδροφόρες και έξι (6) μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας την 14-09-2019 συνολικά επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 111 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου οι φωτιές κατακαίνε πνεύμονες πρασίνου σε Ζάκυνθο και Λουτράκι (Photos)

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter