Σε οριακό σημείο η ζωή του Κουφοντίνα – Έβγαλε τον ορό ενυδάτωσης

Σε οριακό σημείο η ζωή του Κουφοντίνα – Έβγαλε τον ορό ενυδάτωσης

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται πια στο έλεος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία αρνείται πεισματικά να τηρήσει τον νόμο φλερτάροντας πια ρεαλιστικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης νεκρού απεργού πείνας στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα που του έχει τοποθετηθεί, για να παίρνει ορό ενυδάτωσης, εξαιτίας της αδυναμίας του να πιει νερό από το στόμα, όπως και έγινε. 

 Συγκεκριμένα, όταν οι γιατροι επιχείρησαν να του επανατοποθετήσουν τον όρο που είχε τελειώσει, εκείνος αρνήθηκε.

Παρά τις αμέτρητες παρεμβάσεις, πανεπιστημιακών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, γιατρών και αμέτρητων φορέων και οργανώσεων που επισημαίνουν την έννοια του κράτους δικαίου και την στάση που οφείλει η εξουσία να έχει απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, το υπουργείο εμμένει στην απαθή στάση του.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται στην 46η ημέρα απεργίας πείνας και αντιμέτωπος πια όχι μόνο με μη αναστρέψιμες βλάβες αλλά και τον ίδιο τον θάνατο.

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ στις 15 Φεβρουαρίου έκανε γνωστό ότι οι γιατροί δεν προτίθενται να περάσουν σε αναγκαστική σίτιση και πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

Συνεχίζει να προκαλεί η Νικολάου

Την ίδια ώρα η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου, σε συνέντευξή της στο liberal.gr, ανερυθρίαστα αναρωτιέται «αν η απεργία πείνας μπορεί να γίνει επίσημο ένδικο μέσο κάθε φυλακισμένου και αν μπορεί κάθε κρατούμενος να προχωρά σε απεργία πείνας προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα αίτημά του», δείχνοντας έτσι την ξεκάθαρη κυβερνητική πρόθεση να αφήσει τον Δ. Κουφοντίνα να πεθάνει.

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, παραφράζει για ακόμα μία φορά την αλήθεια και κάνει λόγο περί ειδικής μεταχείρισης, παίζοντας φτηνά πολιτικά παιχνίδια και προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να κάνει επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών εκμεταλλευόμενη την επικαιρότητα δήλωσε:

«Δεν θα είναι κράτος δικαίου και θα έχει καταλυθεί η ισότητα στην μεταχείριση των κρατουμένων Ας αναρωτηθούν όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει απεργία πείνας και να εκβιάζει την Πολιτεία. Τι θα συμβεί αν αύριο κάνουν απεργία πείνας τα καταδικασμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή; Τι θα συμβεί αν ένας δολοφόνος ή βιαστής αποφασίσει να κάνει απεργία πείνας για να πάει στη φυλακή που ο ίδιος επιθυμεί; Δεν είναι δυνατόν επομένως η Πολιτεία και οιαδήποτε κυβέρνηση να υποχωρούν στους εκβιασμούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter