Σε ΟΤΕ και Nokia η ψηφιακοποίηση των υποδομών διαχείρισης ενέργειας του ΑΔΜΗΕ

Σε ΟΤΕ και Nokia η ψηφιακοποίηση των υποδομών διαχείρισης ενέργειας του ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος ανοιχτού διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (τεχνολογίας IP/MPLS) για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών διαχείρισης ενέργειας, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ, με τον όμιλο ΟΤΕ να αναδεικνύεται ανάδοχος του έργου. Η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί από τη ΝΟΚΙΑ.

Ο ΑΔΜΗΕ αναπτύσσει ένα σύγχρονο δίκτυο κορμού πολλαπλών υπηρεσιών για τις ανάγκες επικοινωνίας των στοιχείων του συστήματος μεταφοράς ενέργειας. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 6 χρόνια και εντάσσεται στη στρατηγική του Διαχειριστή για εκσυγχρονισμό και ψηφιακοποίηση των υποδομών του με στόχο τη διασφάλιση ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ανθεκτικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διαχείρισης ενέργειας θα προσδώσει τα εξής πλεονεκτήματα:

– Εκσυγχρονισμός του δικτύου κορμού που υποστηρίζει κρίσιμες λειτουργικές υποδομές και υπηρεσίες του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
– Εγγυημένη διαθεσιμότητα των παραπάνω υπηρεσιών.
– Μεγιστοποίηση απόδοσης και bandwidth για το δίκτυο.
– Ασφάλεια του δικτύου για πολλαπλή προστασία των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας.
– Ανάληψη της λειτουργίας του δικτύου από το εξειδικευμένο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύων (NOC) του ΑΔΜΗΕ, με την υλοποίηση του έργου.
– Ψηφιακή μετάβαση με ενεργοποίηση του Internet of Things και σταδιακή μετάβαση στο Smart Grid.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του ΑΔΜΗΕ, Ιάσων Ρουσόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ο εκσυγχρονισμός των κρίσιμων τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών του ΑΔΜΗΕ εντάσσεται στη νέα στρατηγική του Διαχειριστή να μετασχηματιστεί σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης των υποδομών και της τεχνογνωσίας του. Οι εταιρείες ΟΤΕ και ΝΟΚΙΑ συγκαταλέγονται στους πλέον εδραιωμένους παίκτες στον κλάδο τους και είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι για τη συμμαχία που πετύχαμε προκειμένου το έργο μας να υλοποιηθεί με τεχνική αρτιότητα και χρονική ακρίβεια».

Ο ICT Director του ομίλου ΟΤΕ, Λυκούργος Αντωνόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του: «Η τεχνολογία προσφέρει σήμερα δυνατότητες που μέχρι χθες δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται υποδομές, όπως ο ΑΔΜΗΕ, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην παρακολούθηση και διαχείριση των δικτύων σε πραγματικό χρόνο, προσθέτοντας σε ευελιξία, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών.

Ειδικά οι λύσεις που χρησιμοποιούν τις τεχνολογικές δυνατότητες του Internet of Things μπορούν να μετασχηματίσουν τα δίκτυα ενέργειας σε Smart Grid. Η συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ στο έργο αυτό επιβεβαιώνει τη θέση μας στην αγορά ως αξιόπιστου συνεργάτη, με υψηλή τεχνογνωσία. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση και οργανισμό, δημόσιο ή ιδιωτικό, που θέλει να μεταβεί στη νέα ψηφιακή εποχή».

Ο γενικός διευθυντής της Nokia Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κορωναίος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ο ΑΔΜΗΕ επέλεξε την Nokia, μαζί με τον ΟΤΕ, ως τεχνολογικούς συνεργάτες του για αυτόν τον σημαντικό μετασχηματισμό του τηλεπικοινωνιακού του δικτύου. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου εύρους έργο σε δίκτυο κρίσιμης υποδομής στη χώρα, που έχει σαν στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας τηλεπικοινωνιακής υποδομής του ΑΔΜΗΕ και τη μετατροπή του σε δίκτυο τεχνολογίας αιχμής.

Η λύση IP/MPLS της Nokia καθώς και οι συναφείς υπηρεσίες που προσφέρουμε για δίκτυα μεταφοράς ισχύος, εγγυώνται τη λειτουργικότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του έργου και να αποδίδουν τα μέγιστα στις υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter