Σε πανικό η κυβέρνηση από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της επιδημίας – Σχεδιάζει επαναλαμβανόμενα λοκντάουν

Σε πανικό η κυβέρνηση από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της επιδημίας – Σχεδιάζει επαναλαμβανόμενα λοκντάουν

Καταφεύγει στην ακραία βία καταστολή για να συγκρατήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να συγκρατήσει το ακροδεξιό κοινό της.

Πανικός έχει κυριεύσει το Μέγαρο Μαξίμου, από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας, το οποίο καταφεύγει στη μόνη συνταγή που γνωρίζει καλά: αστυνομική βία, απαγορεύσεις και καταστολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στην Βουλή, απαντώντας προχθές στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ότι επέλεξε την πολιτική αντιπαράθεση με την καθόλου αριστερά, με όρους κοινωνικού διχασμού προκειμένου να αντιπαρέλθει την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε με τα λάθη και τις παραλείψεις στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ακόμη και οι δικοί του βουλευτές όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, θεωρούν ότι “η κυβέρνηση έπεσε έξω” στους υπολογισμούς της το καλοκαίρι και ξέφυγε η επιδημία, ενώ ακόμη και φιλικοί της αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι δεν έκανε τίποτε για να ενισχύσει υγεία, παιδεία και συγκοινωνίες. Παράλληλα η κοινωνία -παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης- γυρίζει την πλάτη στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO το 65% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση πήρε καθυστερημένα τα μέτρα ενώ το 52% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τους χειρισμούς της έναντι του 42% που δηλώνει ικανοποίηση. Φυσικά αυτά τα ευρήματα δεν έχουν καμία σχέση με την αποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν τα φιλοκυβερνητικά μέσα τον παρουσίαζαν μεταξύ Μωυσή και Έλληνα Τσόρτσιλ.

Σε μία επίδειξη αυταρχισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο και όπως και στην πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και να εξαντλήσουν την αγριότητά τους. Η σύσκεψη που προηγήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε ότι με επίδειξη πυγμής η κυβέρνηση αφενός θα περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις και αφετέρου θα συγκρατήσει το σκληρό δεξιό κοινό που αποτελεί τον πυρήνα των ψηφοφόρων της. Ακολούθησε η εντολή προς τις δυνάμεις καταστολής για μηδενική ανοχή. Τις στιγμές αγριότητας των ΜΑΤ εναντίον των νεαρών που είχαν εισέλθει στο Πολυτεχνείο διέδωσε μέσω του Internet η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ. Την ίδια ώρα σε νέα έξαρση γελοιότητας, ο βουλευτής Κώστας Μπογδάνος βρέθηκε συμπαραστάτης των δυνάμεων καταστολής έξω από το Πολυτεχνείο ενώ δήλωνε στο twitter “καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες”. Αυτά όμως είναι απλώς τα προεόρτια, η μείζον σύγκρουση έρχεται την ημέρα του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση πάντως είναι πολιτικά απομονωμένη αφού έχει απέναντί της ακόμη και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Ενώ όμως η κυβέρνηση κινείται στο όριο της γραφικότητας όσον αφορά τις απαγορεύσεις και την μαζική καταστολή, είναι εμφανές ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της δευτερογενούς οικονομικής κρίσης που με μαθηματική βεβαιότητα θα κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες. Το σχέδιο της είναι το λεγόμενο “ακορντεόν”. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση η καραντίνα να παραταθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, θα ανοίξει η εμπορική αγορά και η εστίαση για τα Χριστούγεννα και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, η καραντίνα θα επαναληφθεί με το νέο χρόνο. Εν τω μεταξύ πουλάει ελπίδα και διοχετεύει στα σιτιζόμενα ΜΜΕ πληροφορίες για τα εμβόλια που θα παραγγείλει και για τα σχέδια εμβολιασμού των πολιτών.

Πάντως ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού φυσικά δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, αυξάνεται η παρασκηνιακή προς το παρόν δυσαρέσκεια. Μόνο που οι βουλευτές περιμένουν τον ανασχηματισμό, ελπίζοντας σε μία θέση υπουργού ή υφυπουργού…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter