Σε πανικό η κυβέρνηση – Εξωθούν τον Καραμανλή σε παραίτηση;

Σε πανικό η κυβέρνηση – Εξωθούν τον Καραμανλή σε παραίτηση;

Οργιώδες είναι το παρασκήνιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σε ότι αφορά το πρόσωπο του Κώστα Αχιλλ. Καραμανλή, καθώς υπάρχουν ακόμη και σενάρια για παραίτησή του.

Συγκεκριμένα, γαλάζιοι βουλευτές αλλά και υπουργός της κυβέρνησης, προχώρησαν σε δηλώσεις που τον «αδειάζουν», καθώς η κοινωνική οργή παράγει πλέον μεγάλη πίεση.

Φλωρίδης: «Εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα»

Τελευταίο «χτύπημα» προς τον Καραμανλή ήταν η δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος μιλώντας στον Ant1 ανέφερε «εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν ήμουν στη θέση του».

Προηγήθηκαν οι ηχηρές διαφοροποιήσεις των Λευτέρη Κτιστάκη και Γιώργου Σταμάτη. Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Κτιστάκης, σημείωσε ότι «εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».

Σε ότι αφορά τον κ. Σταμάτη που είναι βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ ανέφερε ότι «εάν ήμουν στη θέση του Καραμανλή μπορεί να αυτοκτονούσα. Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που χρειάζεται ερμηνείας».

9 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη

Το «άδειασμα» του Καραμανλή γίνεται την στιγμή που στο φως της δημοσιότητας βγήκε η δημοσκόπηση της Metron Anlysis, που αναφέρει ότι περίπου 9 στους 10 Έλληνες, θεωρούν ότι το πολιτικό και δικαστικό σύστημα δεν έχει κάνει τα δέοντα, για να διαλευκανθεί η τραγωδία των Τεμπών. Με λίγα λόγια η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ολοένα και περισσότερα άτομα ψιθυρίζουν, ότι η στάση του Καραμανλή έχει δυσχεράνει την θέση της κυβέρνησης.

Εσωτερική ένταση μεταξύ των γαλάζιων στελεχών

Σημειώνεται, ότι εκείνοι που ακολούθησαν πιστά το κεντρικό αφήγημα της κυβέρνησης (είτε στην Εξεταστική είτε ακόμα και στα τηλεοπτικά πάνελ) έχουν θέσει στο στόχαστρο όσα στελέχη, όπως λένε: «αφ’ υψηλού και με την ανάλογη απόσταση ασφαλείας παριστάνουν τους τιμητές και εκθέτουν τον Καραμανλή και τη κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προσπαθεί διά της απουσίας του να βγει από το κάδρο των ευθυνών, έχουν πολύ σημαντική πολιτική φθορά, με αποτέλεσμα να επικρατεί πονοκέφαλος στο Μαξίμου. Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι ραγδαίες.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: «Καρφώνει» Καραμανλή και ο Φλωρίδης – «Εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα» (Video)

Έγκλημα Τέμπη: «Αδειάζει» Καραμανλή βουλευτής της ΝΔ – «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» (Video)

Γ. Σταμάτης (ΝΔ): «Θα είχα αυτοκτονήσει αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter