Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Θέλει εξεταστική μόνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Θέλει εξεταστική μόνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά το σφυροκόπημα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων οι οποίες αποτελούν την παραδοχή εγκλήματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον πανικό ανακοίνωσε ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή μόνο αν «τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Θα παραιτηθεί ο Γιάννης Οικονόμου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter