Σε πανικό η κυβέρνηση: Χρειάζεται διερεύνηση των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις αλλά δεν βλέπουμε στοιχεία

Σε πανικό η κυβέρνηση: Χρειάζεται διερεύνηση των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις αλλά δεν βλέπουμε στοιχεία

Αερολογίες και κατηγορίες εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento της Κυριακής με τη δημοσίευση της λίστας των παρακολουθήσεων, η οποία αποδεικνύει τη λειτουργία ενός παρακράτους και την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -στην πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις νέες αποκαλύψεις- αρκέστηκε να αναφέρει ότι «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη», ενώ στην ίδια πρόταση μιλάει για έλλευψη τεκμηρίωσης του δημοσιεύματος και ότι «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία».

Ωστόσο, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει εμφανιστεί ακόμη για να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίμησε να μην αναφερθεί καθόλου στη λίστα με τα ονόματα παρακολουθήσεων που αποκάλυψε το Documento, αλλά αρκέστηκε να επαναλάβει τη γραμμή άμυνας που έχει χρησιμοποιήσει απέναντι και σε προηγούμενες αποκαλύψεις της εφημερίδας, μιλώντας έωλα για «φαιδρές κατηγορίες» και «σκοπούς» να πληγεί η κυβέρνηση του.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.

Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

• Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

• Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.

Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter