Σε παροξυσμό ο Μπογδάνος στη Βουλή: Ωρυόταν επί δέκα λεπτά για να του δοθεί ο λόγος (Video)

Σε παροξυσμό ο Μπογδάνος στη Βουλή: Ωρυόταν επί δέκα λεπτά για να του δοθεί ο λόγος (Video)

Άνω κάτω έκανε την Ολομέλεια της Βουλής ο συνήθης ύποπτος Κωνσταντίνος Μπογδάνος επειδή η προεδρεύουσα, Σοφία Σακοράφα, έκρινε πως δεν έπρεπε να του δώσει τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού στον Θανάση Παφίλη.

Επί δέκα λεπτά και με τον Ιάσωνα Φωτήλα στο βήμα, ο πρώην δημοσιολόγος του ΣΚΑΪ και νυν βουλευτής της ΝΔ προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην Ολομέλεια επειδή η κ. Σακοράφα αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο επί προσωπικού.

«Αυθαιρετείτε» φώναζε προς την προεδρεύουσα, προκαλώντας αμηχανία στον κ. Φωτήλα, ο οποίος τον παρότρυνε τρεις φορές να σταματήσει. «Κωνσταντίνε μου, σε παρακαλώ…» του είπε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού. Εκείνος, όμως, ήταν ανένδοτος. 

«Δεν θα καταστρατηγήσετε τον Κανονισμό της Βουλής» κραύγαζε ο βουλευτής και επιτόπιος υποστηρικτής των ΜΑΤ, αναγκάζοντας μέχρι και τον έτερο θερμόαιμο βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο, να προσπαθεί να τον ηρεμήσει.

«Δεν θα σας δώσω τον λόγο. Δεν θα ανοίξουμε συζήτηση» απάντησε η κ. Σακοράφα, με τον βουλευτή της ΝΔ να συνεχίζει το ίδιο τροπάριο. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε σε τέτοιον βαθμό που η κ. Σακοράφα αναγκάστηκε να προβεί σε εμβόλιμες ανακοινώσεις -ενόσω ο κ. Φωτήλας περίμενε καρτερικά στο βήμα- μπας και ο Κ. Μπογδάνος το πάρει απόφαση ότι δεν θα του δοθεί ο λόγος.

Εν τέλει, τη λύση έδωσε ο Ι. Φωτήλας, ο οποίος κουράστηκε να περιμένει την ώρα που το παραλήρημα του Κ. Μπογδάνος θα ολοκληρωθεί, ξεκινώντας την τοποθέτησή του.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Μπογδάνος προκαλεί αναστάτωση στη Βουλή, αφού το ίδιο είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε σχετικά: Σε απόγνωση ο Μπογδάνος επειδή δεν του δίνουν τον λόγο στη Βουλή!

Η αιτία του πανικού

Ο Κ. Μπογδάνος ήθελε να απαντήσει στον Θ. Παφίλη, ο οποίος ζήτησε από την υφυπουργό Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, να καταβάλλει 100 ευρώ επειδή είπε ψέματα για το κατά πόσο θα προσμετράται στον χρόνο εργασίας το διάλειμμα των εργαζομένων.

Ως προς το εύλογο ερώτημα γιατί να ζητήσει ο κ. Παφίλης τα 100 ευρώ, η απάντηση είναι ότι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος είχε ζητήσει προηγουμένως να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα πως για οποιοδήποτε ψέμα που θα ειπωθεί στην Ολομέλεια, τότε ο βουλευτής που θα ψευδολογήσει θα πρέπει να καταβάλλει το εν λόγω ποσό για λόγους παραδειγματισμού.

Το καλύτερο, όμως, ήταν η ατάκα του βουλευτή του ΚΚΕ προς τον Κ. Μπογδάνο μόλις η κ. Συρεγγέλα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό του ψεύδους. «Η υφυπουργός λέει πως είναι ψέματα (σ.σ. ότι το διάλειμμα των εργαζομένων δεν προσμετράται στην ώρα εργασίας, όπως απέδειξε ο Θ. Παφίλης), πες της να βγάλει το κατοστάρικο να κόψουμε κάνα κουπόνι για το ΚΚΕ!», ήταν η πληρωμένη απάντηση του Θ. Παφίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter