Σε …περιδίνηση η Νέα Δημοκρατία για τα μέτρα

Σε …περιδίνηση η Νέα Δημοκρατία για τα μέτρα

Τελεσίγραφο στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του που επιμένουν να ψηφίσει η ΝΔ κάποια από τα μέτρα τα οποία συνιστούν μέρος του προγραμματικού λόγου της (π.χ. η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ) έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης. 

Αποδεικνύοντας την εσωτερική περιδίνηση της ΝΔ για τη στάση που οφείλει να κρατήσει επί των δύο νομοσχεδίων – μέτρα αντίμετρα- η Πειραιώς εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ό,τι μονότονα επαναλαμβάνει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κ. Μητσοτάκης: «Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα , ούτε ψευτοαντίμετρα.

Η Νέα Δημοκρατία – όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – είναι απολύτως αντίθετη», τονίζεται , καθιστώντας προφανές ότι η ανακοίνωση έχει εσωτερικούς αποδέκτες. Μόλις προχθές, ο γενικός εισηγητής του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας, καταθέτοντας την τροπολογία με την πρόταση Μητσοτάκη για μοίρασμα πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 0,5%, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, της πρότασης να ψηφιστούν επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου (για τη ΔΕΣΦΑ ή για τα αγροτικά εφόδια) υπεραμύνθηκε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κ. Χατζηδάκης ο οποίος φέρεται να έχει προτείνει η ΝΔ να ψηφίσει όχι επί της αρχής του νομοσχεδίου και να υπερψηφίσει άρθρα του που είναι κοντά στις δικές της θέσεις.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται ακόμη πως το κόμμα θα στηρίξει «αποκλειστικά και μόνο» τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά του βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες, θέση από την οποία δε θα μπορούσε να αποστεί, ειδικά τώρα που η ηγεσία επιχειρεί να εμφανίσει ένα φιλολαϊκότερο προφίλ . Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήσε τις προηγούμενες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης με συνταξιούχους, και τους εκπροσώπους των ενστόλων, το κόμμα δημοσιοποίησε νέα σποτάκια στα οποία επιχειρείται η απλοϊκότερη και χειροπιαστή προσέγγιση των μέτρων που φέρνει το νέο νομοσχέδιο. Τα σποτάκια, είναι εμφανές ότι εντάσσονται στη νέα επικοινωνιακή στρατηγική που επιχειρεί να χαράξει το κόμμα, η οποία βασίζεται στη λογική «περισσότερα παραδείγματα».

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν , σύμφωνα με πληροφορίες και οι τομεάρχες του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή- θα μιλήσουν όλοι , ο καθένας για τον τομέα του- οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν πάρει κεντρική γραμμή να αναζητήσουν και να προβάλλουν απτά και απλά παραδείγματα των επιπτώσεων των μέτρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter