Σε πλοία και σκηνές οι πρόσφυγες που έμειναν χωρίς στέγη στη Μόρια

Σε πλοία και σκηνές οι πρόσφυγες που έμειναν χωρίς στέγη στη Μόρια
Πηγή φωτογραφίας / Eurokinissi

Ένα μέρος των ευάλωτων αιτούντων άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθεί σε πλοίο της γραμμής και σε δύο αρματαγωγά, ενώ οι υπόλοιποι θα μείνουν σε σκηνές.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε από τη Λέσβο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, χίλιοι πρόσφυγες οι οποίοι έμειναν χωρίς στέγη λόγω της πυρκαγιάς στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν την Πέμπτη στο νησί.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους», ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος από τη Λέσβο.

Διαβάστε επίσης: Απολογισμός της καταστροφής στη Μόρια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Γιατροί του Κόσμου για Μόρια: Ελληνική και ευρωπαϊκή αδυναμία να αντιμετωπίσουν την κρίση

Μαρτυρία πρόσφυγα από τη Μόρια στο documentonews: «Βρισκόμαστε στο δρόμο χωρίς καμία ελπίδα»

Οι πρώτες αντιδράσεις

H προσωρινή στέγαση των προσφύγων θα γίνει στα στρατόπεδα Κλιτς και Λεμονού, με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πρώτο στρατόπεδο.

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι «δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή στη Λέσβο», ζητώντας από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα.

«Τα σημερινά δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του Κ.Υ.Τ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια». Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter