Σε ποιο σημείο του Αιγαίου στέλνει ο Ερντογάν το Γιουνούζ

Σε ποιο σημείο του Αιγαίου στέλνει ο Ερντογάν το Γιουνούζ
Πηγή: Twitter

Στην «καρδιά του Αιγαίου»,  ακριβώς εκεί που θέλει εδώ και δεκαετίες να επιβάλλει τη διχοτόμηση του Αιγαίου η Άγκυρα πρόκειται να πλεύσει το τουρκικό σκάφος ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Αν και το συγκεκριμένο σκάφος είναι παλαιό και χωρίς ιδιαίτερες δυνατότητες, το ζητούμενο εκτιμάται πως δεν είναι οι έρευνες, αλλά η επίδειξη δύναμης και σημαίας στην «καρδιά του Αιγαίου», εκεί που θέλει εδώ και δεκαετίες να επιβάλλει τη γραμμή διχοτόμησης η Άγκυρα, στη λογική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex δύο ημερών, με την οποία το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ δύναται να προσεγγίσει την περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα μάλιστα με τη ναυτική οδηγία, πρόκειται να προσεγγίσει τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Διαβάστε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο – Η Άγκυρα εξέδωσε παράνομη navtex

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στις 29 παραβιάσεις του ελληνικού FIR από 11 τουρκικά αεροσκάφη, ενώ πάνω από τα Ίμια, πετούσε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις του ελληνικού στόλου και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να δηλώσει την έκπληξή του για τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

 

Πηγή: militaire.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter