Σε πολιτική απελπισία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον εξωγήινο του Υμηττού σε LGBTQI+ διακήρυξη

Σε πολιτική απελπισία ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τον εξωγήινο του Υμηττού σε LGBTQI+ διακήρυξη

Η πολιτική απελπισία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται από την υποκρισία με την οποία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει την LGBTQQI+ ατζέντα του νεοφιλευλεθερισμού την οποία είχε αφήσει στην άκρη εξαιτίας συντηρητικής στροφής του. Όλοι θυμόμαστε πως πριν από περίπου τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να επιχειριματολογήσει κατά της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως «μπήκε στον κόπο να μιλήσει με ειδικό» επί του θέματος προκειμένου να κατανοήσει την ουσία του «προβλήματος». Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας αποκάλυψε πως θεωρεί την διεμφυλικότητα πρόβλημα και πως για να το λύσει μπήκε μάλιστα σε κόπο. Τότε είχε μιλήσει για ένα παιδί που αποφάσισε πως η ετεροκανονικότητα δεν το χωρά επειδή του το είπε ένας εξωγήινος.

Ο ίδιος άνθρωπος τρία χρόνια μετά, στην προσπάθειά του να διευρύνει το target group των ψηφοφόρων του μέσα από βίντεο που ανέβασε στο Twitter  απαριθμεί τα νέα μέτρα για την πολιτική ισότητας που σχεδιάζει να εφαρμόσει. Μία προσεκτικότερη ματιά ωστόσο θα αποκαλύψει πως η προτεινόμενη πολιτική κάθε άλλο από σύγχρονη είναι καθώς αναφέρεται στην κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας για ομοφυλόφιλα άτομα, την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής και την συμμετοχή τρανσ ατόμων σε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης του ΟΑΕΔ, μέτρα που στις περισσότερες δυτικές χώρες ισχύουν εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως ο Μητσοτάκης επιλέγει να κλείσει το βίντεο ζητόντας να κρατήσουμε από την 17η Μαϊου «την εικόνα μιας δίκαιης κοινωνίας όπου ο καθένας και η κάθε μια μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους ευτυχισμένοι γι αυτό και αλληλέγγυοι μεταξύ τους». Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός αποφασίζει να δανειστεί από την πολιτική ατζέντα των κινημάτων και της αριστεράς την έννοια της αλληλεγγύης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter