Σε πολιτικό βέρτιγκο η ΝΔ

Σε πολιτικό βέρτιγκο η ΝΔ

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταφέρει (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) το… ακατόρθωτο: να πέφτει από λάθος σε λάθος.

Για παράδειγμα, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό κάνει ό,τι μπορεί για να συκοφαντήσει την ίδια του τη χώρα. Ενδεχομένως να πιστεύει, όπως του λένε οι επικοινωνιολόγοι που έχει μαζέψει γύρω του, ότι με αυτή την τακτική θα μπορέσει να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό τέλμα το οποίο καταγράφεται ακόμη και στα φιλικά του ΜΜΕ που παραγγέλνουν τις δημοσκοπήσεις με το κιλό.

Στο εσωτερικό τώρα, από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει! Σίγουρα ωστόσο μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο περιπτώσεις και δη… τελευταίας εσοδείας, οι οποίες δείχνουν το πολιτικό βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται ο επικεφαλής της δεξιάς παράταξης. Αναφερόμαστε στη συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία και στις πολιτικές «μεταγραφές» που άρχισε να κάνει η ΝΔ.

Η «kolotumba» που έκανε η ΝΔ για την καταρχήν συμφωνία πολιτείας – εκκλησίας είναι χαρακτηριστική. Ενώ στην αρχή το κόμμα με επίσημη ανακοίνωση χαιρέτιζε τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, την επόμενη ημέρα με non paper καταχέριαζε την κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο βέβαια ψιθυρίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αυτοαναιρεθεί –για ακόμη μία φορά– μετά την οργισμένη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, του Μάκη Βορίδη και των λοιπών ακροδεξιών της ΝΔ που κάνουν κουμάντο στη «γαλάζια πολυκατοικία». Το κλου της υπόθεσης είναι ότι οι φωστήρες της επικοινωνιακής ομάδας της Πειραιώς σκάρωσαν και ένα σημείωμα και το έστειλαν στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και σε αρκετούς ιερείς, εν είδει σκονακίου, για τις παρεμβάσεις τους στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό σημείωμα της ΝΔ το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το Documento.

«Συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο – Προσλήψεις»

1. Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου φαίνεται να προκαλεί πια αρκετές αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Θα ήταν ευχής έργον ο κ. Τσίπρας να πάψει να διαπραγματεύεται οτιδήποτε. Διότι με ό,τι καταπιάνεται προκαλεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Δείτε τι έγινε με την Εκκλησία και την περιβόητη ιστορική συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ιερώνυμο. Οι Μητροπολίτες στην Ελλάδα έχουν διχαστεί μεταξύ τους και όσοι μιλούν είτε επικρίνουν είτε και υβρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο. Την ίδια ώρα, οι απλοί κληρικοί τα έχουν βάλει και με τον κ. Ιερώνυμο και με όσους Μητροπολίτες συμφωνούν μαζί του και χαρακτηρίζουν επαίσχυντες τις προθέσεις τους. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να δημιουργήσει πρόβλημα και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς κανείς φωστήρας δεν σκέφτηκε ακόμη και να ενημερώσει τον κ. Βαρθολομαίο, με αποτέλεσμα να σταλεί εσπευσμένα στο Φανάρι ο κ. Γαβρόγλου. Και τέλος ο πρωθυπουργός κατάφερε να διχάσει και το κόμμα του καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, όπως και ο κ. Φίλης, που επικρίνουν τη συμφωνία ως ατιμωτική για την Αριστερά και την πάγια υπόσχεσή της ότι θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

2. Ακούσαμε ωστόσο τον κ. Τζανακόπουλο να επαναλαμβάνει πως ανοίγουν 10.000 θέσεις στο δημόσιο μετά την αποχώρηση των κληρικών.

Πράγματι ο κ. Τζανακόπουλος συνεχίζει να πιστεύει ότι όσοι τον ακούν τρώνε κουτόχορτο. Θέλησε να μας πείσει ότι αν το κράτος δεν πληρώνει κατευθείαν τους κληρικούς αλλά δίνει τα ίδια χρήματα στην Εκκλησία για να τους μισθοδοτεί εκείνη, εξοικονομούνται χρήματα για να γίνουν επιπλέον 10.000 προσλήψεις. Θα θέσουμε ένα ερώτημα στον κ. Τζανακόπουλο και μακάρι να μας δώσει μια απάντηση κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν μια δική τους επιχείρηση και έκαναν outsourcing ας πούμε 100 υπαλλήλους, θα ισχυρίζονταν ότι άνοιξε ο δρόμος για να προσλάβουν άλλους 100 στη θέση τους; Ξέρετε γιατί τα λένε όλα αυτά; Πρώτον, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και δεύτερον γιατί δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα αλλά τα δικά μας, δηλαδή όλων μας.

Θέλουμε όμως να πούμε και κάτι ακόμη γιατί την ίδια λογική υπερασπίζεται και ο κ. Τσίπρας ισχυριζόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι λεφτά υπάρχουν. Ε λοιπόν οφείλουμε να πούμε ότι το επιχείρημα ότι μπορεί να προσλάβει 10.000 υπαλλήλους τού δόθηκε και με την ανοχή της ηγεσίας της Εκκλησίας, η οποία είναι λάθος να εμπλέκεται στις προεκλογικές μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα.

3. Αρα καταλογίζετε ευθύνες και στον κ. Ιερώνυμο.

Δεν είμαστε εμείς που θα κάνουμε κριτική στον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά τα ίδια τα γεγονότα δείχνουν πια πόσο πρόχειρη και εντελώς απροετοίμαστη ήταν αυτή η συμφωνία ειδικώς στο μέρος της που αφορά τη δήθεν μεταφορά της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος στην Εκκλησία, με την οποία η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί πλήρως.

Μεταγραφές από τα κάτω ράφια της πολιτικής

Η πολιτική ένδεια του αρχηγού της ΝΔ είναι τόσο καταφανής που φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει μεταγραφές τύπου Πέτρου Τατσόπουλου ως… διεύρυνση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τατσόπουλος έχει περάσει, μέχρι στιγμής, από τα μισά κόμματα. Στις εκλογές του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 «κατάλαβε» ότι είναι σε… λάθος κόμμα και παραιτήθηκε, χωρίς όμως να παραδώσει την έδρα του. Στη συνέχεια για κάποιο χρονικό διάστημα φλέρταρε με το Ποτάμι. Αφού είδε κι απόειδε αποφάσισε να ρίξει γέφυρες στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Τελικά οι προσπάθειές του καρποφόρησαν και την περασμένη Τρίτη και 13 ο πρόεδρος της ΝΔ περιχαρής ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εκλογές θα «κοσμούν» με την παρουσία τους τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι έπονται και άλλες τέτοιες λαμπρές μεταγραφές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter