Σε προσωρινή αναστολή ο Νίκος Νικολάου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Σε προσωρινή αναστολή ο Νίκος Νικολάου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Εκτός των καθηκόντων του τίθεται μέχρι νεοτέρας ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην απόφαση να παυθεί ο Νίκος Νικολάου προσωρινά από τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, λόγω ύπαρξης καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες εξετάζει η Εισαγγελία.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νίκος Γιατρομανωλάκης, στην ανακοίνωσή του τονίζει πως ο κ. Νικολάου θα μείνει εκτός των καθηκόντων του «τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα».

«Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος», σημειώνει ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Νικολάου τοποθετήθηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου επί των καταγγελιών προειδοποιώντας με νομική αντίδραση κατά όποιου επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά του. Έθεσε δε εαυτόν στη διάθεση κάθε αρμοδίου «αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Νίκος Νικολάου είχε διοριστεί ως αναπληρωτής διευθυντής του ΚΘΒΕ από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε την επιστολή που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter