Σε προσωρινή αργία γιατρός, υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα, για παράνομες συνταγογραφήσεις

Σε προσωρινή αργία γιατρός, υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα, για παράνομες συνταγογραφήσεις

Στη μεγάλη και συνεχώς διογκούμενη λίστα της «γαλάζιας αριστείας», στην οποία περιλαμβάνονται υποθέσεις διαφθοράς, «τακτοποιήσεων» ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια, φαίνεται ότι προστίθεται ακόμα μία υπόθεση, με πιθανότατα μεγάλη ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Ο λόγος για τις παράνομες συνταγογραφήσεις από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ιωαννίνων και πολιτευτή της ΝΔ (στις εκλογές του 2012 έχασε την έδρα για μερικές εκατοντάδες ψήφους ενώ ήταν ξανά υποψήφιος τον Γενάρη του 2015), Φίλιππο Σιάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, ο εν λόγω γιατρός έχει τεθεί από τον διοικητή του νοσοκομείου σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα και έχει παραπεμφθεί στο ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) το οποίο θα συνεδριάσει εντός του μήνα. Ο κ. Σιάκας, ο οποίος παρουσιάζεται από τοπικές ιστοσελίδες ως «ξεχωριστή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα» και ως πιθανή επιλογή υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ για το δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται ότι διέπρεψε στο γνωστό «σπορ» της συνταγογράφησης επιθεμάτων κατακλίσεων, με τη χρήση της ίδιας (πλαστής) φωτογραφίας, σε δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι… δεν είχαν κατακλίσεις.

Πρόσφατα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, τέθηκαν σε αργία οι δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) που διώκονται επίσης για παράνομες συνταγογραφήσεις, από τις οποίες φέρεται ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο, τουλάχιστον με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. «Χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, σε προφανή συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρίες, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ακριβώς την ίδια πρακτική φαίνεται πώς χρησιμοποίησε και ο κ. Σιάκας.

Σε αργία ο χειρουργός από τη Λευκάδα

Και δεν είναι ο μόνος: Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας, Βησσαρίωνας Μίχας, με απόφαση του υπουργείου Υγείας τέθηκε σε αργία για 1 χρόνο και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ένας ακόμα γιατρός που «έγραφε» συνταγές επιθεμάτων χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία και βεβαίωνε παθήσεις από διαβήτη σε δεκάδες ασθενείς.

Πρόκειται για τον χειρουργό Θανάση Καραγιάννη που υπηρετεί στο νοσοκομείο λευκάδας απ’ το 2002. Οι παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ). «Κατηγορείται και ο συγκεκριμένος χειρουργός, όπως και άλλοι σε άλλα νοσοκομεία, ότι χρησιμοποιούσαν την ίδια φωτογραφία έλκους σε διαφορετικούς ασθενείς στις συνταγογραφήσεις και βεβαίωναν παθήσεις που δεν είχαν οι ασθενείς», επαναλαμβάνει ο κ. Μίχας, ο οποίος είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον συγκεκριμένο χειρουργό πριν λίγες ημέρες (εδώ η απόφαση).

«Η αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι ύψιστη προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας», σημειώνει ο κ. Μ. Μίχας προσθέτοντας: «Εμείς έχουμε στόχο να καθαρίσουμε την ήρα από το στάρι. Υπάρχουν πάρα πολλοί έντιμοι γιατροί που δίνουν τη μάχη καθημερινά, υπάρχουν όμως, δυστυχώς, και μερικοί που χρησιμοποιούν με άνομο τρόπο τη θέση που κατέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτό πρέπει να τελειώσει!».

Πηγή: left.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter