Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετέτρεψε η κυβέρνηση την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετέτρεψε η κυβέρνηση την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Τσίπρας» απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας πήρε το λόγο στην Ολομέλεια αφενός για να ανακοινώσει τη μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας κατά του αν. υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης και αφετέρου για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δραγασάκης έβαλε τη μεγάλη εικόνα και κυρίως τα διλήμματα των επικείμενων ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η συζήτηση πρέπει να γενικευθεί προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομία. «Να συγκρίνουμε προγράμματα. Ποιο το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ευρώπη, ποιο το πρόγραμμά της για την Ελλάδα μιας και έχουμε ευρωεκλογές και θέλουν να τις μετατρέψουν σε δημοψήφισμα…» είπε.

«Πείστηκα πλήρως ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Τσίπρας και η απήχηση του στο λαό και στην Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός. Συμπλήρωσε δε ότι πρόβλημα για τη ΝΔ αποτελεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποια στελέχη της τον θεωρούσαν ατύχημα, όμως αποδεικνύεται ότι αποτελεί ανάγκη της κοινωνίας, η οποία παραμένει και ενισχύεται.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει η ΝΔ για τη μη περικοπή του αφορολόγητου, υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει τη συζήτηση γιατί οικονομολόγοι που πρόσκεινται στη ΝΔ είχαν προϋπολογίσει αυτή την περικοπή προκειμένου να προχωρήσουν σε άλλες φοροελαφρύνσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter