Σε πύρινο κλοιό Τουρκία και Ιταλία – Εγκαταλείπουν άρον άρον οι παραθεριστές τα τουριστικά θέρετρα

Σε πύρινο κλοιό Τουρκία και Ιταλία – Εγκαταλείπουν άρον άρον οι παραθεριστές τα τουριστικά θέρετρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Τουρκία και Ιταλία από τις φωτιές που μαίνονται και έχουν στερήσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στην Τουρκία και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό οι τουρίστες εγκαταλείπουν άρον άρον τα ξενοδοχεία τους ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για εγκληματική ολιγωρία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές όπου αντιμετώπισε την οργή των πυρόπληκτων, στους οποίους μοίρασε σακούλες με τσάι. Στην Αλικαρνασσό, μια συνοικία εκκενώθηκε, καθώς τις φλόγες τροφοδότησαν οι ισχυροί άνεμοι που προέρχονταν από την περιοχή Μίλας. Παράλληλα,  540 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με βάρκες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ενώ στην Αττάλεια, οργανώθηκαν, επίσης, επιχειρήσεις εκκένωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο μετέδωσε πλάνα με μαύρο καπνό να σκεπάζει σπίτια.

 

Πάνω από 800 πυρκαγιές στην Ιταλία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ιταλία από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα λόγω του ισχυρού καύσωνα που πλήττει την περιοχή. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα πεντάχρονο κορίτσι, η ζωή του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει.

Περίπου 800 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο φυσικό καταφύγιο Pineta Dannunziana έκτασης 131 στρεμμάτων,  καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτα ενεργά μέτωπα.

«Χρειάστηκε να εκκενώσουμε πολλά σπίτια και παραθαλάσσια θέρετρα λόγω του καπνού», δήλωσε ο Κάρλο Μάσι, δήμαρχος της Πεσκάρα. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο καυτός άνεμος. Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να περιορίσουμε τη ζημιά» είπε.

Περισσότερες από 800 πυρκαγιές καταγράφηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στο νότο, όπως ανακοίνωσε η εθνική πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν περισσότερες από 800 επεμβάσεις: 250 στη Σικελία, 130 στην Απουλία και την Καλαβρία, 90 στο Λάτσιο και 70 στην Καμπανία», ανέφερε η υπηρεσία στο Twitter.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter