Σε ρόλο αρχισυντάκτη ο Θεοδωρικάκος βάλλει κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις διαμαρτυρίες μετά τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου

Σε ρόλο αρχισυντάκτη ο Θεοδωρικάκος βάλλει κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις διαμαρτυρίες μετά τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου

Από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπήκε για λίγο σε ρόλο αρχισυντάκη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς σε ζωντανή σύνδεση και λίγο πριν δοθεί το «σήμα» για να ξεκινήσει τη δήλωση του, «πιάστηκε» να δίνει… εντολές ώστε να μην «κοπεί», λέγοντας μάλιστα πόσο θα διαρκέσει.

Θα έλεγε κανείς, ότι δεν ήθελε να κοπεί, γιατί υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά την αστυνομία και τα έβαλε με την Aξιωματική Aντιπολίτευση και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από ευθεία βολή αστυνομικού με «εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική διχασμού και μίσους».

Ενώ, δεν παρέλειψε να επικαλεστεί επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008. «Ματαιοπονούν και δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι η ισχύς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη με τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από την Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει τα γεγονότα και να αποδώσει τις ευθύνες. Ας το αποδεχτούμε», είπε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Δυστυχώς η αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας και άλλοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν αυτή την επώδυνη υπόθεση για μικροπολιτικά συμφέρονται. Ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008 και επιθυμούν να συμβούν τα ίδια γεγονότα. Ματαιοπονούν και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η κοινωνία δεν ανέχεται πράξεις βίας».

Και προσχηματικά μέσα στη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη του «νόμου και της τάξης» εξομείωσε τον πυροβολισμό του αστυνομικού σε ευθεία βολή με τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βία αναφέροντας ότι «οι χθεσινές επιθέσεις πρέπει να καταδικαστούν από όλους. Ο Νόμος πρέπει να τηρείται για όλους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση για τον 16χρονο».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η «προσωπικότητα» του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο έπεισε τον Κούγια να τον αναλάβει

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Θεσσαλονίκη: Έντονη αντίδραση ΟΕΝΓΕ για την απουσία ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο Κώστα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και η δεύτερη σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού – Καρφωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter