Σε στεγαστική επισφάλεια 5 εκατομμύρια οικογένειες στην Αγγλία

Σε στεγαστική επισφάλεια 5 εκατομμύρια οικογένειες στην Αγγλία

Σχεδόν 5 εκατομμύρια οικογένειες σε κοινωνικές κατοικίες στην Αγγλία αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίου εδώ και μια δεκαετία, εν μέσω μιας γενικότερης αύξησης του κόστους διαβίωσης, σύμφωνα με έκθεση δεξαμενής σκέψης.

Η δεξαμενή σκέψης του Resolution Foundation είπε ότι 4,75 εκατομμύρια οικογένειες θα δουν το ενοίκιό τους να αυξάνεται έως και 4,1%, αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης κατά £202 κατά μέσο όρο επιπλέον ετησίως. Προειδοποίησε ότι η αύξηση θα συμπίπτει με σημαντικές αυξήσεις φόρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο, ενώ αναμένεται επιπλέον αύξησης στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας των νοικοκυριών όταν αυξηθεί το ανώτατο όριο της τιμής κατανάλωσης ενέργειας της Ofgem. Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει επίσης ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί στο 6% περίπου τον ίδιο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από το 1992.

Οι πάροχοι κοινωνικής στέγασης καθορίζουν τα ενοίκια κάθε χρόνο εντός ενός ανώτατου ορίου που υπολογίζεται βάσει της μέτρησης του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) για τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας 1%. Αν και αυτό είναι ένα ανώτατο όριο και όχι μια απαίτηση, οι περισσότεροι πάροχοι αναμένεται να αυξήσουν τα ενοίκια, αφού ο ΔΤΚ έφτασε στο 3,1% τον Σεπτέμβριο.

Η τελευταία άνοδος ακολουθεί μια δεκαετία όπου το κόστος στέγασης αυξάνεται ταχύτερα από τα εισοδήματα για όσους ζουν σε κοινωνικά καταλύματα, με τις οικογένειες που ενοικιάζουν από τις τοπικές αρχές και άλλους παρόχους να υφίστανται ταχύτερη αύξηση από ό,τι για εκείνες που βρίσκονται σε ιδιωτικά ενοικιαζόμενα σπίτια ή έχουν την ιδιοκτησία τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κοινωνικοί ενοικιαστές ξοδεύουν τώρα το 19% του εισοδήματός τους για το κόστος στέγασης αφού ληφθεί υπόψη το επίδομα στέγασης, από 15% πριν από μια δεκαετία – που ισοδυναμεί με επιπλέον £768 ετησίως για τη μέση οικογένεια.

Αντίθετα, το μερίδιο του εισοδήματος για τους ιδιώτες ενοικιαστές παρέμεινε σταθερό την ίδια περίοδο. Το κόστος στέγασης για τους ιδιοκτήτες κατοικιών έχει μειωθεί από περίπου 10% σε 9% χάρη στη μείωση των επιτοκίων την τελευταία δεκαετία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter