Σε συναγερμό οίκοι ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας στη Ρωσία

Σε καραντίνα τίθενται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, οι οίκοι ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης σε διάφορες περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς έχουν διαγνωσθεί 457 κρούσματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, Όλγα Μπατάλινα, οι οίκοι ευγηρίας έχουν τεθεί πλήρως σε καραντίνα σε 29 περιφέρειες της χώρας, μερικώς σε 46 περιφέρειες, ενώ σε 23 περιφέρειες θα τεθούν σύντομα σε καραντίνα, πλήρη ή μερική.

Η Μπατάλινα είπε επίσης ότι το υπουργείο ζήτησε από την κυβέρνηση την χορήγηση επιδομάτων για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο ιός έχει διαγνωσθεί σε 457 τροφίμους που διαβιούν σε οικοτροφεία ψυχικών παθήσεων και άλλα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας σε επτά περιφέρειες της ρωσικής επικράτειας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.