Τσίπρας σε Κυριάκο: Είστε ψεύτης και δειλός – Δείτε Live τη συνεδρίαση στη Βουλή

Τσίπρας σε Κυριάκο: Είστε ψεύτης και δειλός – Δείτε Live τη συνεδρίαση στη Βουλή

«Είστε ψεύτης και δειλός, ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Βουλής για τις επίκαιρες ερωτήσεις του ίδιου και της κυρίας Γεννηματα. 

Στις ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα «επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς» και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό και έχει τίτλο «Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS» θα απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Τι έχετε να φοβηθείτε κύριε Μητσοτάκη;» – Η ομιλία Τσίπρα

Κ. Μητσοτάκη, σας υπέβαλα την επίκαιρη ερώτηση για νομοθετική εύνοια στους εγκληματίες του λευκού κολάρου στις 12 του μήνα, δηλαδή πριν το ψηφίσετε.

Ο λόγος ήταν για να σας δώσω την ευκαιρία να το πάρετε πίσω.

‘Οχι μόνο δε το πήρατε πίσω αλλά ούτε καν ήρθατε να απαντήσετε.

Δεν ήρθατε καν στην Ολομέλεια να τοποθετηθείτε όταν η πλειοψηφία σας ψήφιζε αυτές τις φωτογραφικές διατάξεις.

Μήπως και καταφέρετε να μείνετε εκτός κάδρου, αφήνετε άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Και είμαι σίγουρος, ότι εάν την επομένη δεν είχαν αναδείξει το θέμα μέχρι και οι βρετανικοί Financial Times, πάλι δε θα ερχόσασταν.

Το δημοσίευμα σας χάλασε το σχεδιασμό.

Διότι εδώ καλά το είχατε καταφέρει να περάσει στα ψιλά το θέμα από μεγάλα τηλεοπτικά μέσα.

Το πρόβλημα κ .Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ότι κάνετε χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ.

Ούτε μόνο ότι οι χάρες αυτές, δύσκολα πείθεται κανείς ότι
γίνονται άνευ αντίδωρων.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/11/22/5dd7a37e825e63678d395273.pdf

Απάντηση Μητσοτάκη σε υψηλούς τόνους

«Η Ελλάδα το 2012 βρισκόταν στην κατάταξη της διεθνούς διαφάνειας στην 94η θέση, το 2015 βρισκόταν στην 58η θέση και ξανακύλησε το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία. Είναι προκλητικό να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί “λευκών κολάρων”, μας τους είπατε και μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Εμείς δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια. Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί είτε είναι αδύναμοι» τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα η «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς» στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού».

«Στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα. Δεν τα γνωρίζατε αυτά; Μήπως έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε με τους ποινικούς κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για “λευκά κολάρα”, μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter