Σε χαμηλό 15ετίας η ανεργία στην Ισπανία

Σε χαμηλό 15ετίας η ανεργία στην Ισπανία

Ακόμη ένα θετικό νέο για την οικονομία της Ισπανίας, καθώς η ανεργία κατέγραψε σημαντική μείωση τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, υποχωρώντας κατά 1,52% με 43.727 λιγότερους ανέργους.

Ειδικότερα, η ανεργία στη χώρα υποχώρησε 1,52% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο ή 43.727 άτομα, στο 8,6%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια ήταν άνεργοι.

«Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα μέτρα προστασίας της εργασίας λειτουργούν», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σάντσεθ, Γιολάντα Ντίαζ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 5,86% τον Δεκέμβριο, κατά 12.185 άτομα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 195.751 ατόμων.

«Οι νεότεροι εργαζόμενοι επωφελήθηκαν περισσότερο από την έγκριση της εργασιακής μεταρρύθμισης, υπογράφοντας 1,9 εκατομμύρια περισσότερες συμβάσεις από ό,τι το 2019», ανέφερε πάλι η Ντίαζ.

Τα ευχάριστα νέα για την ισπανική οικονομία έρχονται στο περιθώριο της υιοθέτησης μιας σειράς φιλολαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση Σάντσεθ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων η κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και την επέκταση των διευκολύνσεων για πληρωμή ενοικίων και τις αναστολές εξώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Η Ισπανία του Σάντσεθ εκθέτει ξανά τον Μητσοτάκη, καταργώντας τον ΦΠΑ σε βασικά είδη

Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ καταργεί τον ΦΠΑ στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter