Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο προσπαθώντας να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την κατάσταση.

Από το απόγευμα της Τετάρτης η ένταση της φωτιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα που να προβληματίζουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η φωτιά έχει περάσει από την πλευρά του Αγίου Παντελεήμονα προς το όρος Σκόρδι, με τα εναέρια μέσα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, εκκενώθηκαν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους. Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει και ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή. Τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Καλύτερη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου και στη Νέα Μάκρη..

Το άλλο μέτωπο που κινούνταν προς την Παλαιά Φώκαια αντιμετωπίστηκε από τις επίγειες κι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Αποκατάσταση κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου

Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των λεωφόρων Αθηνών – Σουνίου και Καραμανλή, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο και από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς και από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής, επίσης προς Αθήνα.

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος στη λ.Καραμανλή, από το ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter