Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Καρπενήσι – Απειλήθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Καρπενήσι – Απειλήθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Καρπενήσι που απείλησε ξενοδοχεία, σπίτια ακόμη και το νοσοκομείο της πόλης. Η επέμβαση ενός ελικοπτέρου ήταν καθοριστική όπου μαζί με τις υπόλοιπες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τα μέτωπα της φωτιάς και αυτή την ώρα βρίσκεται σε μερικό έλεγχο.

Για περισσότερο από 4 ώρες οι καπνοί είχαν κυριολεκτικά καλύψει τη δυτική πλευρά της πόλης του Καρπενησίου καθώς οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε ένα δάσος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κεφαλόβρυσο πολύ κοντά στην πόλη. Χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούσαν να συντηρήσουν μία αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται πλησίον της δυτικής πλευράς του Νοσοκομείου του Καρπενησίου για να προφυλάξουν με αυτό τον τρόπο τις εγκαταστάσεις και να περιορίσουν την πιθανότητα επέκτασης της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν αποθηκευτικοί χώροι από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αυτοκίνητα, μελίσσια αλλά και ένα πολύτιμο δασικό περιβάλλον στις παρυφές της πόλης του Καρπενησίου.

Από νωρίς το μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου διέθεσαν όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους ενώ ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ανέβαλε την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας για να βρεθεί στο Καρπενήσι και να συντονίσει τις διαδικασίες της πυρόσβεσης.

Πριν μια βδομάδα τα 2 πετζετέλ που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Λαμίας αναχώρησαν για τη βάση τους σηματοδοτώντας το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ενώ σήμερα ο ίδιος ο περιφερειάρχης έκανε απανωτές εκκλήσεις προς το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να διατεθούν εναέρια μέσα και να ενισχυθούν και οι επίγειες δυνάμεις πριν επεκταθεί η φωτιά.

Για τις 8.00 το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου στο Καρπενήσι για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε μέσα στη νύχτα να μην υπάρξει αναζωπύρωση μετώπου και συγχρόνως να περιοριστούν και οι καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter