Σε ύφεση οι φωτιές σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο – 59 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο (Photos)

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο – 59 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο (Photos)

Επικίνδυνες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας και της Αττικής με σημαντικά τα μέτωπα που ξέσπασαν σε Ελαφόνησο και Μαραθώνα Αττικής

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της Πυροσβεστικής, από χθες Παρασκευή στις 7μμ ως σήμερα Σάββατο στις 7μμ, δηλαδή μέσα στο τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά  ελικόπτερα και επτά Πετζεντέλ. Συνδρομή παρείχαν δεκαέξι υδροφόρες των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ερπυστριοφόρο του Ελληνικού Στρατού καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι σημαντικότερες από τις εκδηλωθείσες πυρκαγιές που βρίσκονται σε ύφεση και είναι οριοθετημένες είναι οι ακόλουθες:

– Στην Ελαφόνησο του Νομού Λακωνίας. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο (2) Α/Φ και πέντε (5) Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν τέσσερις (4) υδροφόρες Ο.Τ.Α.

– Στον Μαραθώνα Αττικής. Επιχειρούν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 3 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), έξι (6) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά (7) Α/Φ και δύο (2) Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν πέντε (5) υδροφόρες της Περιφέρειας, τέσσερις (4) υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

– Στην περιοχή Σβορωνάτα Κεφαλονιάς, όπου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε το απόγευμα και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχει 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ζούμπερι-Ασπρόπυργο

Στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων επέστρεψαν τα 288 παιδιά των «Παιδικών Εξοχών», που προληπτικά είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της.

Νέα μέτωπα σε Ζούμπερι και Ασπρόπυργο

Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Αττική λίγο μετά τις 5:30 σήμερα το απόγευμα. Η πρώτη ξέσπασε στο Ζούμπερι και η δεύτερη στον Ασπρόπυργο.

Στην πυρκαγιά στο Ζούμπερι μετακινήθηκαν άμεσα δυνάμεις από την πυρκαγιά στον Μαραθώνα, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, κι αυτή την ώρα στο Ζούμπερι, ενεργούν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα, επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι σε χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούνται σπίτια, ενώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) καθώς και δύο υδροφόρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter