Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρανίδι – Βελτιωμένη εικόνα στην Ιτέα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρανίδι – Βελτιωμένη εικόνα στην Ιτέα

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Κρανίδι που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα ΑMANZOE από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Η πυρκαγιά στο Κρανίδι ξεκίνησε στις 19:24, 100 μέτρα ΒΑ από το συγκρότημα του ξενοδοχείου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, όπως επίσης δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν ολονύκτια προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο ορισμένα από τα μέτωπα της φωτιάς.

Βελτιωμένη εικόνα η φωτιά στην Ιτέα

Καλή είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στην Άμφισσα μετά από την ολονύχτια μάχη που έδωσαν στη Φωκίδα πυροσβέστες και εθελοντές.

Εκμεταλλευόμενοι την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, δόθηκε μεγάλη μάχη να αδειάσει το καταφύγιο με τα αδέσποτα σκυλιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε διαφορετικούς χώρους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter