Πελοπόννησος-Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Ηλεία και Γορτυνία

Πελοπόννησος-Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Ηλεία και Γορτυνία

Όλη την νύχτα επιχειρούσαν και συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα στη Γορτυνία και στα ανατολικά της Ηλείας ώστε οι μικρές και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, κυρίως σε δύσβατα σημεία, να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Μαζί με τους πυροσβέστες έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι και οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται γύρω από τους οικισμούς.

Παράλληλα, στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων και τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε αυξάνεται η ένταση των ανέμων.

Στην Ηλεία οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν και είναι σε ετοιμότητα, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «σήμερα αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία».

Στην ευρύτερη περιοχή της Νεμούτας Ηλείας και του Νεοχωρίου Ολυμπίας όπου χθες έβρεξε για λίγη ώρα, μόνο καπνοί υπάρχουν στα μέτωπα.

Πηγή: lialive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter