Κάηκαν σπίτια στη Νέα Μάκρη- «Ενδείξεις εμπρησμού» – Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο (Photos – Video)

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη καίγοντας σπίτια και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε άλλα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς και παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολ. Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη δύο σπίτια κάηκαν και άλλα έχουν υποστεί ζημιές από το ισχυρό πύρινο μέτωπο.

 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά έφτασε έως αυλές σπιτιών σε οικισμούς της Νέας Μάκρης, με τις αρχές να στέλνουν SMS στο 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

 

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι, μέσα στον οικιστικό ιστό.

«Ενδείξεις εμπρησμού»

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε στο Mega ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter