Σε ύψιστη επιφυλακή για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, η Ιταλία

Σε ύψιστη επιφυλακή για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, η Ιταλία

Περισσότερους από 2000 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού κινητοποίησε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών για επιπλέον φύλαξη «ευαίσθητων στόχων», στα πλαίσια της ύψιστης επιφυλακής, προς αποφυγή τυχόν τρομοκρατικής επίθεσης.

Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στους νομάρχες και προβλέπει την ενίσχυση της παρουσίας των ανδρών και γυναικών του στρατού, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων σε όλα τα σημεία στα οποία θεωρείται πιθανότερο ότι μπορεί να οργανώσουν «χτύπημα» οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η προστασία πρεσβειών, υπουργείων, θεάτρων, καθολικών εκκλησιών αλλά και υπαίθριων αγορών.

Σε πολλές περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά και ιδιωτικά λεωφορεία, ενώ μεγάλο μέρος της προσπάθειας πρόληψης επικεντρώνεται, τώρα, στις υπαίθριες συναυλίες με τις οποίες, κατά παράδοση, οι μεγάλες ιταλικές πόλεις υποδέχονται το νέο έτος. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο των πολιτών στις διάφορες πλατείες, όπως συμβαίνει, εδώ και καιρό, στα στάδια όταν έχουν προγραμματισθεί αγώνες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Μαζί με τους καραμπινιέρους, στρατιώτες και αστυνομικούς, την προστασία της ακεραιότητας των ιταλών και τουριστών, τις ημέρες αυτές έχουν αναλάβει και οι ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες, μέλη των οποίων βρίσκονται ήδη, με πολιτικά, σε πολλούς δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter