ΣΕΒ: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

ΣΕΒ: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

Ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) συνεχίζει την εμμονή του σε οτιδήποτε αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο, κάνοντας συνεχώς «πλάτες» στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα προσπαθεί να βγάλει και «από τη μύγα ξύγκι» την ώρα που τα εισοδήματα των εργαζομένων έχουν αποδεκατιστεί!

Αυτή τη φορά επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην αύξηση του κατώτατου μισθού επικαλούμενος μάλιστα τον «κίνδυνο να λειτουργήσει σε βάρος της νόμιμης απασχόλησης».

Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις, δέκα μέρες κοσκινίζεις

Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, μας επανέλαβε τις νεοφιλελεύθερες (αρχικές) θέσεις της ΝΔ, πως θα επηρεάσει αρνητικά τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας.

Για τους ίδιους βέβαια τους βιομηχάνους δεν έχει καμία σημασία η τεράστια απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων, ούτε η ρευστότητα στην αγορά.

Επικαλείται μάλιστα (ως πρόσχημα καθυστέρησης) τη «συστηματική διαβούλευση και τεκμηρίωση που απαιτείται».

Παράλληλα –και δεν εκπλήσσει κανέναν- ζητά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά μία ποσοστιαία μονάδα…

Στο τέλος να δείτε, θα βγάλουν και δίσκο και θα ζητήσουν να ‘ναι και αφορολόγητο! 

Σημείωση: Αν διερωτάστε γιατί η Νέα Δημοκρατία ψελλίζει πλέον για αύξηση του κατώτατου μισθού η απάντηση είναι πως δεν τολμά να εκφράσει τη θέση της λόγω… αναμενόμενων (γενικά) εκλογών!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter