ΣΕΒ: Να επανεξεταστούν οι ειδικοί φόροι σε τηλεφωνία και τηλεόραση

Την επανεξέταση των ειδικών φόρων που βαρύνουν τον πολίτη για τη χρήση υπηρεσιών Σταθερής, Κινητής και Τηλεόρασης καθώς δρουν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τους στόχους της ψηφιακής στρατηγικής και αναιρούν τα πολλαπλασιαστικά της οφέλη ζητά ο ΣΕΒ σε έκθεση για την ψηφιακή στρατηγική που επαναλαμβάνει τα συμπεράσματα συνεδρίου που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΣΕΒ, μια «συνολική» ψηφιακή στρατηγική θα ωθήσει τη χώρα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, θα ενισχύσει την ψηφιακή της ωριμότητα καθώς και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η στρατηγική εξειδικεύεται με το Στρατηγικό Σχέδιο 4 Αξόνων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του Κράτους με τα εργαλεία ψηφιακής διακυβέρνησης τη δημιουργία Εθνικών Κλαδικών Δράσεων σε τομείς ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και τη δημιουργία ενός Ελληνικού Ψηφιακού Κόμβου με διεθνή παρουσία.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτιμάται από την μελέτη ότι θα οδηγήσει σε επιπλέον άνοδο του ΑΕΠ έως και 7,6 δισ. ευρώ (+4%) τα επόμενα 4 χρόνια, και τη δημιουργία 50.000 νέων εργασίας, απαιτεί δε 1,9 δισ. ευρώ επιπρόσθετες επενδύσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.