Σεβαστής σε Αυγενάκη: Δεν είμαστε λαμόγια

Σεβαστής σε Αυγενάκη: Δεν είμαστε λαμόγια

Την αντίδραση ομοσπονδιών έχουν προκαλέσει διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου και εκπρόσωποι τους κατέθεσαν τις θέσεις τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι διαφωνίες τους αφορούν στους περιορισμούς στις θητείες, καθώς και τα ηλικιακά όρια για τα μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Κατά την ακρόαση των αθλητικών φορέων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, υποστήριξε: «Η ΔΟΕ μας έχει προτρέψει να ορίσουμε όρια ηλικίας και θητειών από μόνοι μας. Άλλωστε η ίδια η ΔΟΕ το έκανε από μόνη της. Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ανανέωση στις ομοσπονδίες. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται με νόμους, αλλά με αυτορύθμιση. Και είμαστε αντίθετοι στην αναδρομικότητα».

Ιδιαίτερα επιθετικός στην τοποθέτηση του ήταν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος απευθυνόμενος στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είπε: «Δεν δεχόμαστε τέτοιες μομφές περί διαχείρισης στις ομοσπονδίες. Δεν είμαστε λαμόγια και καρεκλοκένταυροι. Έρχονται Ολυμπιακοί Αγώνες και έχετε αναστατώσει όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό των ομοσπονδιών. Αν περάσετε αυτό το νόμο θα αγωνιστούμε να τον ανατρέψουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Εφόσον ψηφιστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου, τότε ένας από τους παράγοντες που θα απομακρυνθούν από τον αθλητισμό είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, είπε στην ομιλία του: «Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για τις θητείες. Στοχοποιείτε τις ομοσπονδίες και παρεμβαίνετε στο αυτοδιοίκητό τους. Σε καμία άλλη κατηγορία εκλεγμένων πολιτών, δεν υπάρχει όριο στις θητείες. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε ψήφιση αντισυνταγματικών ρυθμίσεων που να οδηγήσουν και σε αποκλεισμό μας από διεθνείς διοργανώσεις».

Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι εκτός ορίων της συνταγματικότητας, έστω και οριακά, η διάταξη που αφορά τις θητείες των μελών των ΔΣ των αθλητικών ενώσεων. Τα σωματεία συνίστανται με πράξεις ιδιωτικής βούλησης. Πρόκειται για πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ζητάμε να εξαιρεθεί η ΕΠΟ του ελέγχου νομιμότητας των κανονισμών. Το ποδόσφαιρο διέπεται από το αυτοδιοίκητο της FIFA, η οποία δε δέχεται κρατικές παρεμβάσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter