ΣΕΗ: Δια βίου διαγραφή για Φιλιππίδη, Χαϊκάλη, Κιμούλη

ΣΕΗ: Δια βίου διαγραφή για Φιλιππίδη, Χαϊκάλη, Κιμούλη

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε, εχθές, στο Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά», το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με κεντρικό θέμα την οριστική διαγραφή των Φιλιππίδη, Χαϊκάλη, Κιμούλη μετά από τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ.

Η απόφαση των μελών είναι ήταν κατά πλειοψηφία και το αποτέλεσμα αυτής δια βίου διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη, του Παύλου Χαϊκάλη και του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ.

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού με μια ανάρτηση της  σχολίασε την απόφαση κάνοντας λόγο για μια «μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα».

«Σήμερα ειναι μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαικάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας. Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα , ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του  #metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται. Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός  και πολυποίκιλος για συλλογικες συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως ειναι μέρα συγκίνησης , μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας.. »

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter