Σέιν Λάρκιν: Η συγκινητική εξομολόγηση για την διαταραχή του! (Video)

Σέιν Λάρκιν: Η συγκινητική εξομολόγηση για την διαταραχή του! (Video)

Τον Σέιν Λάρκιν τον γνωρίζουμε για την ικανότητά του να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια, ωστόσο ο ίδιος αποκάλυψε μια πτυχή του που δεν είναι γνωστή, αφού πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)! Τα συγκλονιστικά του λόγια για όσα πέρασε και πώς το έχει αφήσει πίσω του!

Ο σκόρερ της Εφές μίλησε στην media day των φιναλίστ της Ευρωλίγκας για κάτι πολύ σημαντικότερο από στόχους στο παρκέ, πόντους, ανταγωνιστές… Μίλησε για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού… παλεύει με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που είναι το ψυχικό νόσημα OCD, ελληνιστί ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή!

Η συγκεκριμένη διαταραχή περιλαμβάνεται στην ομάδα των αγχωδών διαταραχών, οι οποίες με τη σειρά τους εντάσσονται στις νευρώσεις και χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες ή και ψυχαναγκασμούς, που επηρεάζουν σε όλες τις πτυχές της ζωής και μεγιστοποιούν το άγος, ενώ προκαλούν και κατάθλιψη!

Ο Λάρκιν μίλησε ανοικτά για όσα έχει περάσει απέναντι στην Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όπου για παράδειγμα έπλενε επαναλαμβανόμενα τα χέρια του χωρίς να γνωρίζει το λόγο και από τα 13 του κάνει θεραπείες για να μην το αφήσει να τον επηρεάζει…

Τα λόγια του Αμερικανού πραγματικά συγκλονίζουν…

“Όταν ήμουν μικρός ήταν πιο δύσκολο γιατί δεν καταλάβαινα τον λόγο που έκανα κάποια πράγματα. Οι άλλοι δεν τα έκαναν, δεν ήξερα γιατί πρέπει να πλύνω τα χέρια μου τόσες φορές. Στα 13 μου έκανα θεραπεία, έμαθα τι ακριβώς συμβαίνει και από τότε παλεύω καθημερινά να παλεύω. Θέλω να είμαι πιο δυνατός από το OCD. Το να είμαι εδώ σήμερα σε μπασκετικό επίπεδο περιλάμβανε έναν δρόμο με πολλά εμπόδια, έπρεπε να ξεπεράσω πολλά. Δεν ήμουν ο πιο ψηλός, ο πιο δυνατός, ο πιο αλτικός. Ήθελα όμως να φτάσω εδώ. Είχα κίνητρο, είχα θέληση και έφτιαξα τους δικούς μου τοίχους”.

Για να εξηγήσει πώς το έχει αφήσει πίσω του… “Το ίδιο ακριβώς έκανα και με το OCD. Φίλε, έπλενα τα χέρια μου πολλές φορές και απλά έβλεπα τον εαυτό μου να το κάνει. Μετά, έγινα πιο δυνατός. Άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, τα όριά μου. Είπα ότι δεν θα κάνω αυτά που έκανε. Έσπασα όρια, έσπασα τοίχους, έκανα πιο φυσικά και “κανονικά” πράγματα. Έγινα πιο άνετος γιατί έχτισα την δική μου νοοτροπία. Θα έχεις πολλά εμπόδια, θα βρεις άτομα που μπορεί να είναι πιο δυνατά από σένα. Θα δυσκολευτείς να βρεις τα θετικά σε κάθε περίπτωση.

Αλλά πρέπει να συνεχίσεις, να παλεύεις, να ψάχνεις κάτι που θα σε βοηθήσει να σηκωθείς και την επόμενη μέρα. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να έχεις πάντα πίστη. Θα είναι δύσκολο αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις. Αν γίνει αυτό θα καταφέρεις ό,τι θέλεις στη ζωή. Αυτό έγινε και με μένα, με το OCD και το μπάσκετ. Πάντα να παραμένεις δυνατός και να πιστεύεις ότι υπάρχει φως στο τούνελ”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter