Σέιν ΜακΓκόουαν: Εφυγε ο δημιουργός του χριστουγεννιάτικου «Fairytale of New York»

Σέιν ΜακΓκόουαν: Εφυγε ο δημιουργός του χριστουγεννιάτικου «Fairytale of New York»

Ο θρύλος της ιρλανδικής μουσικής και frontman των The Pogues, πέθανε σε ηλικία 65 ετών μετά από μακρά μάχη με την εγκεφαλίτιδα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός μουσικός Σέιν ΜακΓκόουαν (Shane MacGowan), θρύλος της ιρλανδικής μουσικής frontman και των The Pogues. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες συγκροτημάτων όλων των εποχών και δημιουργός του κλασικού χριστουγεννιάτικου «Fairytale of New York».

Η σύζυγος του MacGowan, Βικτόρια Μαίρη Κλαρκ, ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο με ανάρτησή της στο Instagram, δηλώνοντας ότι «ο Σέιν θα ζει για πάντα στην καρδιά μου».

«Είμαι ευλογημένη πέρα από όποια λόγια που τον γνώρισα, τον αγάπησα και που είχα τόσα πολλά χρόνια ζωής και αγάπης μαζί του, χαράς, διασκέδασης και γέλιου και τόσες πολλές περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Instagram συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω την απώλεια που νιώθω και τη λαχτάρα για ένα ακόμα χαμόγελό του, που φώτιζε τον κόσμο μου.»

Με ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter) οι Pogues ανέφεραν ότι ο MacGowan πέθανε παρουσία της συζύγου του και της οικογένειάς του στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης. «Διαβάστηκαν προσευχές και οι τελευταίες τελετουργίες που έδωσαν παρηγοριά στην οικογένειά του», κατέληγαν.

Το 2006 το περιοδικό NME τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «Ήρωες της Ροκ», ενώ ο Joe Strummer των Clash σε μια συνέντευξη που περιλαμβάνεται στην έκδοση του βιντεογραφήματος «Live at the Town And Country Club» από το 1988 χαρακτήρισε στον MacGowan ως «έναν από τους καλύτερους συγγραφείς του αιώνα». Ο Strummer κατά καιρούς συνόδευε τον MacGowan και τους The Pogues στη σκηνή (και αντικατέστησε για λίγο τον MacGowan όταν εκείνος απομακρύνθηκε από το συγκρότημα το 1991 λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter