Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από 198 ώρες στα συντρίμμια

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από 198 ώρες στα συντρίμμια

Ο 18χρονος Μουχαμέντ Καφέρ διασώθηκε από τα ερείπια κτιρίου στη νότια Τουρκία και είναι ο τρίτος άνθρωπος που ανασύρεται ζωντανός  περίπου 198 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσε μετέδωσε το CNN Türk. Στην επαρχία Αντιγιαμάν δίκτυα ενημέρωσης έδειξαν διασώστες να μεταφέρουν με φορείο τον Καφέρ, με μάσκα οξυγόνου και έναν διασώστη να κρατάει τον ορό που του είχαν βάλει, από τα ερείπια κτιρίου, που είχε καταρρεύσει, σε ασθενοφόρο. Ο Καφέρ φαίνεται να μπορεί να κουνήσει τα δάχτυλά του καθώς μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.

Λίγο νωρίτερα οι διασώστες είχαν ανασύρει ζωντανούς δύο αδελφούς από τα ερείπια πολυκατοικίας στην γειτονική επαρχία Καχραμανμαράς. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι πρόκειται για τον 17χρονο Μουχαμέντ Ενές Γενινάρ και τον αδελφό του, τον 21χρονο Μπακί Γενινάρ, ο οποίος διασώθηκε ακριβώς έπειτα από αυτόν. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής.

Η επιχείρηση των διασωστών συνεχίζεται ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων στα συντρίμμια σταδιακά σβήνουν, ο απολογισμός από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 νεκρούς και θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Διαβάστε επίσης: Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ζωή κάτω από τα συντρίμμια – 10χρονη σώθηκε μετά από μία εβδομάδα στα ερείπια (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter