Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ανείπωτη τραγωδία – Ξεπερνούν τους 23.000 οι νεκροί (Photos-Video)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ανείπωτη τραγωδία – Ξεπερνούν τους 23.000 οι νεκροί (Photos-Video)

Αυξάνεται διαρκώς ο δραματικός απολογισμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία, με τους νεκρούς από τους καταστροφικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη Δευτέρα αμφότερες τις δύο χώρες ξεπερνούν τους 23.000.

Ειδικότερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τουλάχιστον 19.400 νεκρούς, ενώ στη Συρία οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχουν ξεπεράσει τις 3.500.

Σημειώνεται ότι εκτός από το δράμα των θανάτων και των τραυματιών, από τον σεισμό έχουν επηρεαστεί πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, που δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε βασικά αγαθά, όπως στέγη, τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα.

Τουρκία: Οργή κατά Ερντογάν

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι αντιδράσεις που καταλογίζουν προβλήματα στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που συνοψίζονται στο πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος, πέντε μέρες μετά τον σεισμό, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η βοήθεια «δεν φτάνει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν».

«Η καταστροφή επηρέασε τόσα πολλά κτίρια που δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παράσχουμε την έκτακτη βοήθεια όσο γρήγορα ελπίζαμε», δήλωσε από την πόλη Αντιγιαμάν, που έχει πληγεί σοβαρά από την καταστροφή, ενώ την Τετάρτη, αναγνωρίζοντας ότι «υπήρξαν κενά», προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είναι «αδύνατον να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή».

Στο μεταξύ, βίντεο με το ρήγμα που προκάλεσε ο σεισμός έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Anadolu.

 

Συρία: ΟΗΕ : Έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι

Εν τω μεταξύ έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι στη Συρία μετά τον φονικό σεισμό που κατέστρεψε ολόκληρες περιοχές της χώρας μαζί με τη γειτονική Τουρκία, όπως προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Έως και 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία ενδέχεται να βρεθούν χωρίς ένα μέρος να ζήσουν λόγω του σεισμού», δήλωσε επίσης ο Σιβάνκα Νταναπάλα, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Συνελήφθη εργολάβος κατοικιών στην Αντιόχεια την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Σεισμοί Τουρκία: 17χρονος απεγκλωβίστηκε μετά από 94 ώρες – Έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter