Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων – Αγωνιώδεις έρευνες στα συντρίμμια (Photos)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων – Αγωνιώδεις έρευνες στα συντρίμμια (Photos)

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 9.500 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Στην Τουρκία, από τα χαλάσματα έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών.

«Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό», ανέφεραν εκπρόσωποι οργανώσεων διασωστών για την κατάσταση στη Συρία.

Διαβάστε σχετικά: Δραματικές εικόνες σε Τουρκία – Συρία: Καρέ καρέ η διάσωση ενός μικρού παιδιού από γκρεμισμένο κτίριο (Video)

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Ρεπόρτερ τρέχει έντρομος για να σωθεί ενώ καταρρέουν κτίρια (Video)

Καρέ καρέ η στιγμή του φονικού σεισμού στην Τουρκία (Video)

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

Αγωνία πάνω από τα συντρίμμια

Οι ομάδες διασωστών από δεκάδες χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η ελληνική ΕΜΑΚ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων, γνωρίζοντας ότι όσο περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν και οι ελπίδες. Παράλληλα, αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΜΑΚ, που στέλνει ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με 15 πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter