Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί – Οδύνη και αγωνία πάνω από τα συντρίμμια (Photos)

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί – Οδύνη και αγωνία πάνω από τα συντρίμμια (Photos)

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από τους καταστροφικούς σεισμούς 7,8 και 7,7 Ρίχτερ που έπληξαν τη Δευτέρα περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 16.000 σύμφωνα με νέα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές των δύο χωρών, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια, εν μέσω ψύχους.

Στην Τουρκία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.873 άνθρωποι, ενώ στη Συρία άλλοι 3.162, σύμφωνα με τις αρχές και ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16.035.

Διαβάστε σχετικά:

Βιβλική καταστροφή και στη Συρία: Οι επιζώντες προσπαθούν να βρουν τους αγνοούμενους στο Χαλέπι

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τέσσερις εγκλωβισμένους διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ – Αναχωρεί και δεύτερο κλιμάκιο

Θρήνος πάνω από τα ερείπια

«Περίπου το 70% των πτωμάτων εδώ είναι ανώνυμα», υπολογίζει ο Γιτζάν Καϊσεριλί, μιλώντας για τα Άδανα. Αν δεν αναγνωριστούν μέσα σε 24 ώρες, φορτώνονται στο βαρύ όχημα και καταλήγουν σε ομαδικούς τάφους. «Μπορούμε να τοποθετούμε πενήντα σορούς στο εσωτερικό», εξηγεί φανερώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Όσο για τους τραυματίες, δέχονται την πρώτη φροντίδα μέσα σε κόκκινες και λευκές σκηνές, αφού γίνει διαλογή ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Πολλοί διακομίζονται με ελικόπτερα σε άλλα νοσοκομεία που άντεξαν τους σεισμούς, ιδίως στα Άδανα.

Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φτάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, του ψύχους αλλά και της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter