Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπερνούν τους 8.300 οι νεκροί – Αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών στα συντρίμμια

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπερνούν τους 8.300 οι νεκροί – Αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών στα συντρίμμια

Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών σεισμών μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 8.300. Οι τουρκικές αρχές κάνουν λόγο για 5.894 θύματα, ενώ άλλοι 2.470 νεκροί καταγράφηκαν στη Συρία.

Διαβάστε σχετικά: Δραματικές εικόνες σε Τουρκία – Συρία: Καρέ καρέ η διάσωση ενός μικρού παιδιού από γκρεμισμένο κτίριο (Video)

Σεισμός Τουρκία – Συρία: Ρεπόρτερ τρέχει έντρομος για να σωθεί ενώ καταρρέουν κτίρια (Video)

Καρέ καρέ η στιγμή του φονικού σεισμού στην Τουρκία (Video)

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.

Μάχη πάνω από τα συντρίμμια

Οι ομάδες διασωστών από δεκάδες χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η ελληνική ΕΜΑΚ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης εγκλωβισμένων, γνωρίζοντας ότι όσο περνούν οι ώρες, λιγοστεύουν και οι ελπίδες.

Παράλληλα, αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων της ΕΜΑΚ, που στέλνει ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με 15 πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter