Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Απόγνωση στις σκηνές με κρύο και βροχή (video)

Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου:  Απόγνωση στις σκηνές με κρύο και βροχή (video)

Kραυγή απόγνωσης από τους σεισμόπληκτους του δήμου Μινώα Πεδιάδος οι οποίοι ζουν σε σκηνές και να βρίσκονται αντιμέτωποι με το κρύο και το βροχερό σκηνικό του καιρού.

Όπως ανέφερε σεισμόπληκτος στην ΚΡΗΤΗ TV «τα νερά περνούν κάτω (από τη σκηνή), δεν μπορείς να το σταματήσεις τον νερό». Μια ακόμα γυναίκα που κατοικεί σε σκηνή ανέφερε «βράχηκαν όλα μας τα πράγματα και τα παιδιά φώναζαν. Έχω το παιδί μου με πυρετό και του δίνω αντιπυρετικό».

Στον Γαλατά από τα 120 σπίτια του χωριού, τα 116 χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα.Τεράστιες ζημιές υπήρξαν στο ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου αλλά και στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων.

Οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τη διαβίωση των σεισμόπληκτων με τους ίδιους να τονίζουν την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης οικίσκων στα χωριά τους.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, έξι ημέρες μετά το φονικό σεισμό, δεν διαθέτει ακόμα ακριβή αριθμό των αστέγων αλλά και για τα σχολεία που επλήγησαν. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Νέα Κρήτη κ. Φραγκάκης: «400 άτομα βγαίνουν για τους οικίσκους αλλά για τους άστεγους ακριβώς δεν ξέρουμε (πόσοι είναι). Για τα σχολεία δεν ξέρουμε ποια είναι κατάλληλα και ποια είναι ακατάλληλα άρα δεν ξέρουμε πόσες αίθουσες χρειαζόμαστε».

Οι ανάγκες για οικίσκους είναι μεγάλες και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν 420 ενώ την ίδια ώρα κανείς δεν ξέρει πότε θα αφιχθούν και οι πολίτες κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις.

Τραγική είναι η εικόνα και στο Αρχοντικό όπου το 80% των σπιτιών χαρακτηρίστηκε μη κατοικίσιμο ενώ επτά στις εννέα εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές.

Εν τω μεταξύ 80 κρεβάτια τοποθετήθηκαν στο κλειστό Αρκαλοχωρίου σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών των πληγέντων ωστόσο σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα φιλοξενούνται μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ απίστευτη ταλαιπωρία βιώνε4ι και νεφροπαθής που φιλοξενείται στο χώρο.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter