Σεισμός 7,5 βαθμών ανοικτά της Νέας Καληδονίας – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 7,5 βαθμών ανοικτά της Νέας Καληδονίας – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών συγκλόνισε τα Νησιά της Πίστης και την Νέα Καληδονία, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,6 βαθμούς, ενώ το επίκεντρο εντοπίσθηκε σε βάθος 2 χιλιομέτρων, 401 χιλιόμετρα ανατολικά της Ταντίν της Νέας Καληδονίας.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάλεσαν τους πολίτες που ζουν στα βόρεια παράλια της χώρας να απομακρυνθούν από τις ακτές, λόγω του κινδύνου να προκληθεί τσουνάμι από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών (7,5 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ) που σημειώθηκε στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα εκτεθούν σε ασυνήθιστα ισχυρά ρεύματα και σε μια απρόβλεπτη άνοδο των υδάτων», ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη θάλασσα ή στις ακτές πρέπει να απομακρυνθούν από τις παραλίες, από τα λιμάνια και τις εκβολές» των ποταμών, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter