Σεισμός Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία και σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι σε Δαμάσι και Μεσοχώρι (Photos)

Σε ξενοδοχεία, αλλά και σκηνές που έστησε ο στρατός πέρασαν την νύχτα οι κάτοικοι της Λάρισας και των Τρικάλων, μετά τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα μισθώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να περάσουν τη νύχτα όσοι κάτοικοι δεν επιθυμούσαν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους.

Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία μετέφερε στην περιοχή σκηνές, γεννήτριες, κουβέρτες, υπνόσακους, κρεβάτια και λοιπό υλικό, ενώ 150 σκηνές διέθεσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και 32 οι Ένοπλες Δυνάμεις, για την προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από τον σεισμό, σύμφωνα με το onlarissa.gr

Πηγή φωτογραφίας: trikalavoice.gr

Πηγή φωτογραφίας: trikalavoice.gr

«Χορός» μετασεισμών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και τα ξημερώματα συνεχίστηκαν οι μετασεισμικές δονήσεις, με ισχυρότερη αυτή των 3,5 Ρίχτερ στις 7:10 το πρωί κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι σεισμολόγοι.

 

Ξεκινούν οι έλεγχοι

Την ίδια ώρα, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται να ξεκινήσουν τους ελέγχους των κτηρίων, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, αύριο θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια.

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

11/04/2021, 17:00