Σεισμός – Κως: Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Σεισμός – Κως: Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Την συμπαράσταση της Μητέρας Εκκλησίας στο λαό της σεισμόπληκτης Κω και στoν κλήρο του νησιού εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο κ. Ναθαναήλ ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις ζημιές που υπέστησαν τόσο ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου όσο και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικισμοί και οι υποδομές του νησιού.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητρόπολη και το δήμαρχο της Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε και μήνυμα που δημοσιοποιεί μέσω του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το οποίο απευθύνεται στο Μητροπολίτη, και στο ποίμνιο της ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στη μουσουλμανική κοινότητα του νησιού μέσω του δημάρχου του νησιού:

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη: 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἱερώτατον Μητροπολίτην Κώου καί Νισύρου

κύριον Ναθαναήλ

Εἰς Κῶ.

Κατώδυνοι ἐπληροφορήθημεν ἐν τῷ Οἰκουμενικῷ Πατριαρχείῳ περί τοῦ ἐπισυμβάντος καταστρεπτικοῦ σεισμοῦ ἐν τῇ θεοσώστῳ ὑμῶν Ἐπαρχίᾳ καί σπεύδομεν νά ἐκφράσωμεν τῇ ὑμετέρᾳ ἀγαπητῇ Ἱερότητι, τῷ κ. Δημάρχῳ, τῷ ποιμνίῳ ὑμῶν καὶ τῇ μουσουλμανικῇ τῆς Νήσου Κοινότητι τήν ἐξ ὅλης ψυχῆς συμπάθειαν καί συμπαράστασίν μας, εὐχόμενοι ταχεῖαν ἐπούλωσιν τῶν πληγῶν, ὑπομονήν, θάρρος καί τήν ἄνωθεν προστασίαν, πρός ἀπρόσκοπτον συνέχισιν τῆς εἰρηνικῆς ζωῆς καί τῶν δημιουργικῶν σας ἔργων.

Ἡ εὐλογία τῆς Μητρός Ἐκκλησίας καί ἡ πατρική στοργή τοῦ Πατριάρχου σας εἶναι ἀμέριστος μαζί σας.

Ἀγαπητός ἐν Χριστῷ ἀδελφός

καί διάπυρος πρός Θεόν εὐχέτης

 Ὁ Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαῖος

Σύμφωνα με ανακοίνωση τέλος της Μητρόπολης Κω και Νισύρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter