Σεισμός στη Σάμο: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά – Τρία μικρά παλιρροιακά κύματα «χτύπησαν» το νησί (Video-Photos)

Σεισμός στη Σάμο:  Η θάλασσα βγήκε στη στεριά – Τρία μικρά παλιρροιακά κύματα «χτύπησαν» το νησί (Video-Photos)

Υψηλό κυματισμό προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι βόρεια της Σάμου.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός σεισμός ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές τόσο στη Σάμο όσο και στην Τουρκία προκάλεσε τρία μικρά παλιρροιακά κύματα στο νησί του Πυθαγόρα. 

Ο παραλιακός δρόμος στη Σάμο έχει πλημμυρίσει και οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή. Παράλληλα, έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια ενώ η πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάνλτηση υδάτων.

Οι ειδικοί από την πρώτη στιγμή ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις ακτές, ειδικά από το βόρειο τμήμα του νησιού καθώς υπάρχουν ακόμα φόβοι για τα επόμενα 24ωρα για κάποιους μεγάλους μετασεισμούς που ενδέχεται να συνεχίσουν να προκαλούν μικρά παλιρροιακά κύματα.

Μήνυμα έστειλε στους κατοίκους του νησιού μέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με προειδοποίηση για τσουνάμι. Επίσης, οι ειδικοί ζητούν από τους κατοίκους να μην είναι κοντά σε κτίρια ιδιαίτερα παλιά για να μην υπάρξουν τραυματισμοί από καταρρεύσεις.

Οι εικόνες από την θάλασσα που βγήκε στην στεριά και καταγράφηκαν από το Samos 24 είναι συγκλονιστικές.

Η ίδια προειδοποίηση για τσουνάμι έχει πάει στις λιμενικές αρχές των περισσότερων νησιών τόσο του βορείου Αιγαίου, όσο και των Κυκλάδων και των Δωδεκαννήσων, ώστε να ενημερώσουν και τους αλιείς να μείνουν μακριά από τη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε ακόμη και στη Μύκονο.









Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter